Autor: ITuudised.ee • 14. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ettevõtted saavad liituda Euroopa e-arvete võrgustikuga

Foto: Pixabay.com
Alates järgmisest suvest hakkavad e-arve operaatorid Eesti Post (Omniva), Telema AS ja Tieto Estonia AS pakkuma e-arveldusteenust läbi üleeuroopalise elektrooniliste dokumentide vahendamise keskkonna PEPPOL. 16. novembril toimuval e-arvete seminaril tutvustavad Internet of Business projekti partnerid e-arvete kasutuselevõtuga seotud arenguid ja tulevikuplaane.

Internet of Business (IoB) projekti raames arendatakse Eesti IKT klastri koordineerimisel reaalajas toimuvate automatiseeritud äritehingute jaoks turvaline ja mugav keskkond. Muuhulgas juurutatakse ühtsed Euroopa Liidu standardid ja seotakse Euroopas kasutuseloleva võrgustikuga. „Enamus ettevõtteid teeb äri mitte ainult kodumaiste, vaid ka välispartneritega. PEPPOL-i võrgustikuga ühendumine lihtsustab Eesti ettevõtete jaoks üleeuroopalist e-arveldust oluliselt,“ selgitab üks projekti partner, Telema AS tegevjuht Hele Hammer projekti olemust. „Ülepiiriline e-arveldus loob omakorda võimaluse kogu tarneahelas hoida kokku nii aega kui ka raha.“

Seminaril tutvustatakse PEPPOL (Pan-European Public Procurement Online) võrgustikuga liitumisega kaasnevaid võimalusi Eesti ettevõtetele. Projekti partnerid Lätis ja Soomes annavad ülevaate sealsest e-arvelduse olukorrast. Lisaks ülepiirilise e-arvelduse plaanidele tutvustatakse ka laiemat reaalaja majanduse kontseptsiooni. Ettekandeid peavad Eesti, Soome, Läti e-arvete eksperdid, seminaril esineb ka Euroopa Komisjoni esindaja Christian Vindinge Rasmussen. 

Seminari korraldavad Internet of Business projekti partnerid Eestist ITL Digital Lab, Eesti Post AS (Omniva), Telema AS, Tieto Estonia AS koostöös rahvusvaheliste partneritega Soomest Tieto Finland AS ning Lätist Latvian Information and Communications Technology Association (LIKTA). Seminar toimub Euroopa Liidu kaasrahastamisel, The Innovation and Networks Executive Agency (INEA) toel ja Connecting Europe Facility (CEF) programmi raames „Internet of Business“ projekti osana.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052