Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 27. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nõudlus programmeerijate järele Soomes aina kasvab

Foto: Pixabay.com
Soomes on praegu puudu 9000 programmeerijat ja nõudlus aina kasvab. Samas küündib tipptegija palk selles valdkonnas sadade tuhandete eurodeni aastas, vahendas MTV.

Probleemi tõi teravalt välja nädalavahetusel Soomes korraldatud maailma häkkerite kokkutuleku korraldaja, Junctioni juht Ville Leppälä. Tema sõnul on Soomes küll häid programmeerijaid, kuid mitte piisavalt. Riiki tuleks meelitada programmeerijaid välismaalt, kuid selleks on vaja muuta kõigepealt tööloa menetlemine kiiremaks. „Tuleks keskenduda sellele, et uute kasvufirmade jaoks oleks olemas kõik tingimused, ka inglisekeelsed koolid ja teenused, et töötajad ja nende perekonnad saaksid seda siin nautida,“ loetles Leppälä.

Alustava programmeerija palk on Soomes 3000 euro ringis. Tipptegijad aga teenivad sadu tuhandeid eurosid aastas, märgib MTV. Kuigi uutest programmeerijatest on nappus, nendib Leppälä, et kõrgkoolis võtavad paljud lisaainena IT eriala.Ka on andnud häid tulemusi aktiivne värbamine, näiteks Elisa puhul. Ettevõte palkab iga aasta kümneid uusi programmieerijaid - nii digiteenuste arendamise, arhitektuuri, kodeerimise, teenuste disaini, tarbijauuringute jm valdkonda. Nõutud on innovatiivsed ja julged tüübid, kellel on ka ideid, märgib MTV.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755