Autor: ITuudised.ee • 30. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti IT-ettevõtted asuvad juhendama noori digihuvilisi

Foto: Saamsung
Kutsekoolinoorte digioskuste programmi “Samsung Digi Pass 2017” finalistide mentoriteks saavad Eesti IT-valdkonna tipptegijad, kellega koostöös toovad 14-19-aastased noored turule uuenduslikud lahendused.

Noorte karjäärivõimaluste toetamiseks ja digioskuste arendamiseks loodud programm “Samsung Digi Pass 2017” on jõudnud tänaseks etappi, kus 11 finaali valitud meeskonda asuvad koos mentoritega oma äriplaane ellu viima ja kavandatud digilahendusi tehniliselt välja töötama.

“Tänaseks on meeskonnad oma esialgsed ideed detailsemalt läbi mõelnud ning leidnud Eesti IT-sektorist tunnustatud koostööpartnerid, kelle kogemuse toel oma ideid ellu viima asuda. Finaali jõudnud noorte seas on tegemist tõeliselt särasilmsete õpilastega, kellele avaneb ainulaadne võimalus töötada välja järgmine silmapaistev nuti-toode või -teenus ja teha seda kõike Eesti edukaimate arendajate toel,” selgitas projekti kooridnaator Pirje Jürgens.

Mentoriteks olevate ettevõtete nimekiri on kirju. Nii näiteks asuvad noorte digivaldkonna uuenduste arendamist juhendama turvaettevõtte G4S, häkatone korraldav sihtasutus Garage48, IT ettevõtjaid töötajatega ühendav idufirma Meetfrank, kasutajakogemuse disaini, ärianalüüsi ja tarkvaraarenduse ettevõte Trinidad Wiseman, sihtasutus Erametsakeskus/Eesti Metsameister kontrollüksus ning tervisetehnoloogiaettevõte Cognuse OÜ.

Tallinna Tööstushariduskeskuse noorte mentoriks oleva Meetfrank kaasasutaja Anton Narusbergi sõnul jagub elevust lisaks noortele ka ettevõtjate seas. “Näiteks meie juhendame Tallinna noori, kelle ideeks on luua äpp, mille kaudu oleks noortel võimalik vaadata neile sobilikke tööpakkumisi ja soovi korral sinna kohe ka kandideerida. Kuna tegemist on meie endi ärisuunaga kohati sarnase lahendusega, on meil hea meel anda oma teadmised ja kogemused noortele edasi. Potentsiaali innovatsiooniks on värbamisturul palju, ning rõõm on näha ettevõtlikke noori ehitamas lahendusi karjäärivõimaluste avardamiseks ja seda eriti suunatult noortele talentidele. Vajadus sellise keskkonna järgi ja võimalus suurt edu saavutada on kindlasti olemas,” rääkis Narusberg, kelle idufirma on täna Põhjamaade suurima tehnoloogia- ja idufirmade Slush värbamispartneriks. Muide, ka Meetfranki meeskond ise osaleb tänavu Soomes Aalto Ülikooli juures asuva kiirendis Startup Sauna.

Kutsekooli noortele suunatud digipädevuste mentorlusprogrammi “Samsung Digi Pass 2017” pääsesid tänavu finalistidena noored Tallinna Tööstushariduskeskusest, Tallinna Kopli Ametikoolist, Rakvere Ametikoolist, Võrumaa Kutsehariduskeskusest, Ida-Virumaa Kutsehariduskeskusest, Luua Metsanduskoolist ning Tartu Kutsehariduskeskusest.

Programmi järgmises etapis kohtuvad noored 1.-2 detsembril toimuva koolitusmooduli raames innovatsiooni- ja ettevõtluskeskuse Mektory Samsung Academy's, et omandada edasiseks meeskonnatööks vajalikke kompetentse ja jätkata tööd meeskonnaprojektidega. Edasine töö järgmiste kuude jooksul jätkub meeskondadel koostöös mentoritega - selle tulemusel valmivad finaalis esitletavad digiteemalised projektid.

Programmi raames toimuvate koolituste läbimisel saavad osalejad Samsungi digitaalsed passid, mis tõendavad noorte digipädevust tulevastele tööandjatele.

“Samsung Digi Pass” on neljakuuline uuenduslik ja võimalusterohke koolitusprogramm kutsekooliõpilastele vanuses 14–19. Koolitus aitab osalejatel omandada digivaldkonna ettevõtluses olulisi oskuseid, mis aitavad noori tuleviku karjäärivalikutes. Programmi ajal saavad noored osa mitmekülgsest koolitusprogrammist ja teevad koostööd mentoritega noorte poolt välja pakutud ideelahenduste arendamiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755