Autor: Kristiina Kaarna • 11. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus riigihangete seadus aitab turusolkimisest jagu saada

Kristiina Kaarna
Foto: Erakogu
Äripäeva teemaveebi ITuudised.ee poolt 22. novembril korraldatud seminaril "IT-hanked uue seaduse järgi" andis uue RHS kaasautor Kristiina Kaarna ülevaate, milliseid tõhusaid võimalusi annab uus riigihankeõigus, et lahti saada turusolkijatest ja saada parima lisandväärtusega pakkumusi.

Tänavu esimesel koolipäeval jõustunud uus riigihangete seadus pakub mitmeid mehhanisme turusolkimise vastu.

Põhiline muudatus on võimalus ehitada uutmoodi üles võitja ja parima pakkumuse väljaselgitamise mehhanism. Nüüd tohib sarnaselt erasektori ostudele anda kogu turule teada, kui suur on läbiviivate hanke siduv eelarve. Edasi käib võistlemine puhtalt lisandväärtust loovate ja kvaliteeti kajastavate hindamiskriteeriumide alusel, see tähendab, et odavama hinna elementi ei kasutata üldse. Kui jääb ära võistlemine peamiselt odavaima hinna järgi, vaid selle asemel on võitjaks enim lisandväärtusi loov pakkumus, siis peletab see riigihangetelt hindade kunstliku alla löömise praktika.

Pikemalt uue riigihangete seaduse korrastavast mõjust IT hangetele vaata videost

Kristiina Kaarna, uue riigihangete seaduse kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755