Autor: ITuudised.ee • 14. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mobiil-ID kasutajaid ootab uuest aastast oluline muudatus

Foto: Kuvatõmmis /id.ee/
2018. aastast ei pea enam mobiilioperaatorit või SIM-kaarti vahetades vormistama uut mobiil-IDd, vaid kehtivat saab vähese vaevaga edasi kasutada.

Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul tuli seni operaatorit vahetades olemasolev mobiil-ID leping alati katkestada, sõlmida esinduses uus leping ning kinnitada see politsei- ja piirivalveameti lehel. “Samuti tuli iga kord sõlmida uus mobiil-ID leping kui mingil põhjusel, näiteks telefonimudeli vahetamiseks, oli vaja uut SIM-kaarti,” ütles Aron.

 “Uue korra kohaselt saab enne vana SIMi kehtivuse lõppemist allkirjastada mobiil-ID jätkamise leping esinduses või operaatori kodulehel ning suuremat kadalippu pole enam vaja läbi teha,” rääkis Aron.

“Mobiil-ID kehtib sõlmimise hetkest viis aastat ning kaardi- või operaatorivahetusel lepingut pikendades jätkub see algse kehtivusaja lõpuni,” lisas Aron.

Mobiil-ID jätkamine kehtib uuest aastast kõigile mobiilioperaatoritele, Tele2 viib vajalikud muudatused ellu detsembri jooksul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755