• 17.12.17, 09:23
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Facebook uuris kasutamise mõju

Facebook tunnistas neljapäeval, et sotsiaalmeedia kasutamine võib mingitel juhtudel olla sulle kahjulik, vahendab CNBC.
Facebook uuris kasutamise mõju
  • Foto: Pixabay
Facebooki uuringute direktor David Ginsberg ja teadlane Moira Burke avaldasid postituse, kus nad käsitlesid küsimusi, mis olid seotud Facebooki kasutamise ja inimese tujudega. Nad avaldasid päris huvitavat informatsiooni.
„Michigani ülikooli õpilastele anti ülesanne Facebookis 10 minutit postitusi lugeda. Teistele üliõpilastele anti ülesanne sama aja jooksul Facebookis sõpradega rääkida. Esimene grupp oli päeva lõpuks tunduvalt kehvemas tujus kui teine grupp,“ kirjutasid teadlased oma postituses.
California San Diego ülikooli ja Yale’i ülikooli uuringus leiti, et inimesed, kes vajutasid linkide peale keskmisest neli korda enam, olid ka kehvema vaimse tervisega. Halvema vaimse tervisega olid ka need, kes postitustele kõige rohkem „meeldib“ panid.
Teisisõnu – kui sa kasutad Facebooki ajaveetmiseks ning postituste vaatamiseks ning lugemiseks, võib sinu tuju selle tõttu langeda. Hästi ei mõju ka postituste liigne "meeldimine".
Facebook tegi koostööd ka Carnegie Melloni ülikooliga ning leiti, et inimesed, kes saatsid ja said rohkem sõnumeid ja kommentaare, tundsid sotsiaalset toetust ning see vähendas nende depressiooni ja üksildust. Enesekindlusele mõjub hästi aga enda profiili vaatamine.
Allikas: Äripäev
Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

Uudised
  • 09.01.18, 21:12
Facebook: kõik muutub ja me peame seda kogu aeg meeles pidama
Oleme ajastus, mis on digitaalne ja kus kunagi varem ei ole olnud nii lihtne luua uusi lahendusi ja platvorme, ütles ITuudisetele antud intervjuus novembris Facebook Boost Your Business ürituse raames Eestit külastanud Facebooki Poola ja Balti piirkonnajuht Jakub Turowski.
Uudised
  • 12.01.18, 16:17
Facebooki muudatus vähendab ettevõtete postituste levikut
Äripäeva digiturunduse osakonna juhi Andrus Kiisküla sõnul vähendab Facebooki lubatav muudatus ettevõtete postituste levikut.
  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele