22. detsember 2017

Äripäeva aasta ärimeesteks valiti Cleveroni osanikud

ASi Cleveron osanikud ja eestvedajad Arno Kütti ja Peep Kuld
Autor: Andras Kralla

Äripäev valis selle aasta ärimeesteks ASi Cleveron osanikud ja eestvedajad Arno Küti ja Peep Kulla – enesekindlad, sirge seljaga mehed, kes ei tunne alaväärsust ühegi suurkliendi ees ning kaitsevad tuliselt oma kaubamärki.

Cleveroni selle aasta käive tuleb veidi üle 10 miljoni euro ehk kolm korda enam, kui oli 2016. aastal. Järgmise aasta tootmismaht on klientidele põhimõtteliselt juba ette ära müüdud ja tuleval aastal peaks käive taas kolmekordistuma. Kütt ja Kuld möönavad, et muidugi on liiga kiire kasvu puhul oht end kinni joosta.

“Mitmekordne kasv on tegelikult väga suur väljakutse, lahendada tuleb hulk probleeme,” tõdeb Kuld. “Kui meil siiani oli kitsaskohaks müük ja see, kust piisavalt kliente leida, siis praegu ei ole selleks enam müük, vaid tellimuste õigeaegne ja kvaliteetne täitmine. Allhange saab olema ilmselt kõige suurem pudelikael, sest meie partnerid peavad meie kasvuga samas suurusjärgus kasvama.”

Robotpakiautomaadis on näiteks 6000 detaili, mida toodab sadakond koostöö- partnerit Eestis ja mujal Euroopas. On äärmiselt oluline, et kõik detailid oleksid kvaliteetsed ja jõuaksid õigeks ajaks Viljandisse.

Valmib hiigelautomaat

Cleveron ei ole tootmisettevõte, vaid on tehnoloogiaettevõte, toonitab Kütt. Kõik komponendid, millest pakirobotid koosnevad, on Cleveron välja arendanud, aga toodetud on need mujal. Cleveron komplekteerib pakirobotid ja paneb peale tarkvara.

Kütt juhib tähelepanu pikale ja viis meetrit kõrgele robotpakiautomaadi sõrestikule. “See saab olema maailma suurim pakirobot, kuhu mahub maksimaalselt 3500 pakki. Me paneme selle siin kokku, aga kuhu riiki ja mis firmasse see läheb, ei saa ma kahjuks öelda,” jääb Kütt veidi salapäraseks. Praegused suurimad, USA kaubandushiiule Walmartile tarnitavad pakirobotid Pickup Tower mahutavad kuni 500 pakki.

Loe pikemalt Äripäevast

“Mõned ennustavad tulevikku, aga meie loome tulevikku,” toonitab Kütt taas. “Me töötame välja uusi asju, mida maailmas veel olemas ei ole. Edu on toonud see, kui inimesed on meie idee omaks võtnud. Meie pakiautomaadid muutsid Eestis väga palju e-kaubandust ja praegu muudame e-kaubandust teistes riikides.”

Autor: Väinu Rozental, Äripäeva ajakirjanik

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112