Autor: ITuudised.ee • 28. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisal rekordaasta leviarendustes

Foto: Pixabay
Elisa mobiilsidevõrk täienes 2017. aastal enam kui pooletuhande uue ja moderniseeritud tugijaama võrra, mis on ettevõtte jaoks rekordiline näitaja 4G võrgu leviarenduses – varasemalt pole võrreldaval perioodil nii arvukalt tugijaamu lisandunud.

„Elisa investeeringud mobiilse interneti võrku on viimastel aastatel järjest kasvanud ning käesolev aasta kujunes lausa rekordiliseks, tänu millele oli ka leviala arendustegevus mõõdetav rekordiliste numbritega – kui eelmisel aastal  täienes Elisa mobiilsidevõrk pea pooletuhande uue ja moderniseeritud tugijaama võrra, siis 2017. aastal lisandus neid võrreldes mullusega veel sajakonna võrra enam,“ ütles Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli. „Ühest küljest on rekordite löömine muidugi meeldiv, kuid teisalt on tegemist täiesti igapäevase tööga, mida püüame teha võimalikult heal tasemel ja klientide ootustele vastavalt ning mõõdulatt on pigem selle järgi seatud.“

Polli sõnul lähtub Elisa uute tugijaamade paigaldamisel ja võrgu tihendamisel klientidele olulistest kohtadest, nende igapäevastest liikumismarsruutidest ning tõmbekeskustest. Samas aga on tänavu märgatav osa investeeringutest liikunud ka hõredamalt asustatud piirkondadesse, et sealgi oleks tagatud kvaliteetne teenus ning võimalused ajaga sammu käia – olgu jutt siis lihtsalt teenuskvaliteedi paranemisest või uute tehnoloogiate ja lisanduvatest teenuste kasutuselevõtmisest.

„Arendame ja täiustame oma võrke nii, et liikuda järgmise põlvkonna 5G võrgu avamise suunas – esimesed katsed selle ülikiire võrgutehnoloogia osas on olnud edukad. 5G eelduseks ongi üle kogu  Eesti teise ja kolmanda sageduskihiga 4G võrgu rajamine,“ selgitas Polli.

Eelmise aasta lõpus alanud tööde jätkuna lisas Elisa selle aasta esimestel kuudel Tallinnas ja Harjumaal enam kui 200 tugijaamale teise või kolmanda sageduskihi, mis lubab klientidel kasutada kuni kolm korda kiiremat internetti.

Tartumaal, Tartu linnas, Peipsi ääres, Pärnumaal, Pärnu linnas ning Harjumaa ümbruses moderniseeriti kokku 222 tugijaama, muuhulgas lisati teine sageduskiht enamusele Tartu ja Pärnu tugijaamadest. Arendustööde käigus muutus 4G võrk Tartumaal, Pärnumaal ja Peipsiäärsel alal enam kui viiendiku võrra tihedamaks.

Aasta lõpus tegi Elisa võrgu tihendamise lisatöid lisaks veel kokku 31-s tugijaamas Läänemaal ning Raplamaa ja Harjumaa piirialadel.

Eelneva 11 kuu jooksul rajas Elisa täiendavalt erinevates asukohtades üle Eesti 60 täiesti uut 3G ja 4G tugijaama ning lisas leviala tihendamiseks 75 täiendavat 4G tugijaama. 

Elisa 4G internet katab täna 97 protsenti Eesti territooriumist ning võimaldab lisaks kvaliteetsele välilevile kasutada ka parimat levi siseruumides.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755