2. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milliseid ettevõtteid on alanud aastal börsile oodata?

Foto: Pixabay
Nasdaqi president Nelson Griggs on ennustanud, et uus aasta saab olema USA börsil IPOde osas eriti viljakas.

Tõsi, kõik analüütikud Griggsiga nõus pole. Nii on Nextstep Advisory juht Barrett Daniels kritiseerinud, et ka möödunud aastal samal ajal räägiti ees ootavast IPO-lainest, ent see jäi siiski tulemata.

Daniels lisas, et raske on ennustada, missugused ettevõtted uuel aastal börsile lähevad. Üpris palju räägitakse jagamismajanduse tuntumatest ettevõtetest Airbnb, Lyft ja Uber, ent kõigi kolme puhul on börsile minek ühel või teisel põhjusel pigem küsimärgiga. 

Ettevõtteid, kelle võimalikku börsiteekonda jälgida, on teisigi:

1) Reutersi allikate teatel peaks Hiina väga edukas nutitelefonitootja Xiaomi samuti uuel aastal börsile jõudma. IPOst on räägitud üsna kaua.börsile minekut on ka juba üsna pikalt ennustatud. peaks analüütikute hinnangul uuel aastal börsile jõudma. 

2) Muusikastriimimiskeskkonna Spotify

3) Dropboxi 

4) Digidokumentide ja –allkirjadega tegelev DocuSign

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755