Autor: ITuudised.ee • 5. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fitek omandas enamusosaluse Leedu ettevõttes Sistemų Integravimo sprendimai

Fitek Grupi juht Mait Sooaru.
Finantstehnoloogia ettevõtete grupp Fitek omandas enamusosaluse Balti ja SRÜ riikides tegutsevas Leedu ettevõttes UAB Sistemų Integravimo sprendimai (SIS). Fitek Grupp hakkab pakkuma elektroonilist dokumentide vahetamist (EDI) nii Balti riikides kui ka mujal Euroopas.

Fitek Grupi juht Mait Sooaru sõnul laienes ettevõte elektrooniliste dokumentide vahetamise (EDI, Electronic Data  Interchange) turule. "See on teenus, mida meie kliendid meilt elektroonsete müügi- ja ostuarvete lahenduste kõrval kõige rohkem küsivad. Seetõttu otsustasimegi teha investeeringu Leedu IT-lahenduste ettevõttesse Sistemų Integravimo sprendimai. Sellel ettevõttel on aastatepikkune elektrooniliste dokumentide vahetuse ärikogemus jae- ja hulgikaubanduses, toiduainetööstuses, logistikas, HoReCa alal,“ lausus Sooaru.

Fiteki ja Sistemų Integravimo sprendimai koostöös tugevdatakse olemasolevat tooteportfelli ja laiendatakse kliendibaasi nii Balti riikides kui ka rahvusvahelisel turul ning konkureeritakse teiste samalaadseid teenuseid pakkuvate firmadega.

"Kahe ettevõtte strateegia ja väärtused on väga sarnased, ühendades paljude aastate kogemusi, tehnoloogilisi ja inimressursse. Meil on ühine unikaalne nägemus arvehalduse automatiseerimisest,” lisab Sooaru.

Fitek Grupp käsitles aastal 2017 rohkem kui 55 miljonit arvet ja muud digitaalset dokumenti.

Fitek on finantstehnoloogia lahenduste pakkuja, mille eesmärk on vähendada ettevõtete finantsprotsessidele kuluvat aega ja raha. Fitek tegeleb ka e-arvelduse lahenduste pakkumisega. Ettevõte tegutseb Eestis, Lätis, Leedus ja Slovakkias ning annab tööd kokku 170 inimesele. Fitek Grupi käive oli 2017. aastal prognoositavalt 14,4 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052