Autor: ITuudised.ee • 17. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

SEB ja Garage48 korraldavad järgmise põlvkonna finantstehnoloogia häkatoni

Foto: Pixabay
SEB ühendas jõud Garage48-ga, et korraldada finantstehnoloogia-alane häkaton, et huviliste ja entusiastide abiga teha traditsioonilisel pangandusel järgmine tiigrihüpet tulevikku.

„Garage48 ja SEB on ühiselt korraldamas 16.-18. veebruaril avatud panganduse arendusnädalavahetust, mille peamine eesmärk on tuua turule järgmise põlvkonna finantstehnoloogiad. Muutused annavad tulevikus võimaluse finantstehnoloogia huvilistel teha tihedamat  koostööd traditsioonilise pangandusega.  Häkaton on mõeldud kõigile finantstehnoloogia huvilistele ja entusiastidele,“ sõnas SEB Balti digitaalsete kanalite strateegia juht Ragnar Toomla.

Avatud rakendusliiges (API) on suurim muutus panganduses pärast interneti- ja mobiilpanganduse võidukäiku. Nüüdsest hakkavad pangad oma API-sid jagama, et ühenduda vahetult klientide kontode, krediitkaartide ning teiste kanalitega.  Avatum arendusplatvorm annab andekatele tegijatele võimaluse arendada uusi ja seninägematuid rakendusi. Näiteks õpetada Siri ütlema sinu kontojääki, jagada informatsiooni pankade üleselt, automatiseerida arvete koostamine, ehitada panganduse tarbeks vestlusrobot või ühendada erinevatest allikatest pärit informatsiooni loomaks ennenägematuid kontseptsioone.

„Usume SEB-s, et avatud panganduses peitubki traditsioonilise panganduse tulevik ja veel avastamata potentsiaal.  Seepärast kutsume kõiki loova mõtlemisega tehnoloogiahuvilisi, turundustalente, projektijuhte ja disainereid osalema meie häkatonil ning esitama finantstehnoloogiale väljakutset!“ Lisas Toomla. Garage48 „Baltic Open Banking“ häkaton toimub Tallinnas, SEB Innovatsioonikeskuses 16.-18. veebruaril. Parimad tiimid saavad võimaluse oma ideid ja prototüüpe SEB toel ja mentorlusel edasi arendada.

SEB lõi näidis API-dega Arendaja Portaali loomaks uusi teenuseid Baltikumi klientidele: www.seb.lv/open-banking

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755