Autor: ITuudised.ee • 17. jaanuar 2018

SEB ja Garage48 korraldavad järgmise põlvkonna finantstehnoloogia häkatoni

Autor: Pixabay

SEB ühendas jõud Garage48-ga, et korraldada finantstehnoloogia-alane häkaton, et huviliste ja entusiastide abiga teha traditsioonilisel pangandusel järgmine tiigrihüpet tulevikku.

„Garage48 ja SEB on ühiselt korraldamas 16.-18. veebruaril avatud panganduse arendusnädalavahetust, mille peamine eesmärk on tuua turule järgmise põlvkonna finantstehnoloogiad. Muutused annavad tulevikus võimaluse finantstehnoloogia huvilistel teha tihedamat  koostööd traditsioonilise pangandusega.  Häkaton on mõeldud kõigile finantstehnoloogia huvilistele ja entusiastidele,“ sõnas SEB Balti digitaalsete kanalite strateegia juht Ragnar Toomla.

Avatud rakendusliiges (API) on suurim muutus panganduses pärast interneti- ja mobiilpanganduse võidukäiku. Nüüdsest hakkavad pangad oma API-sid jagama, et ühenduda vahetult klientide kontode, krediitkaartide ning teiste kanalitega.  Avatum arendusplatvorm annab andekatele tegijatele võimaluse arendada uusi ja seninägematuid rakendusi. Näiteks õpetada Siri ütlema sinu kontojääki, jagada informatsiooni pankade üleselt, automatiseerida arvete koostamine, ehitada panganduse tarbeks vestlusrobot või ühendada erinevatest allikatest pärit informatsiooni loomaks ennenägematuid kontseptsioone.

„Usume SEB-s, et avatud panganduses peitubki traditsioonilise panganduse tulevik ja veel avastamata potentsiaal.  Seepärast kutsume kõiki loova mõtlemisega tehnoloogiahuvilisi, turundustalente, projektijuhte ja disainereid osalema meie häkatonil ning esitama finantstehnoloogiale väljakutset!“ Lisas Toomla. Garage48 „Baltic Open Banking“ häkaton toimub Tallinnas, SEB Innovatsioonikeskuses 16.-18. veebruaril. Parimad tiimid saavad võimaluse oma ideid ja prototüüpe SEB toel ja mentorlusel edasi arendada.

SEB lõi näidis API-dega Arendaja Portaali loomaks uusi teenuseid Baltikumi klientidele: www.seb.lv/open-banking

 

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112