Autor: ITuudised.ee • 25. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti mänguarendajad kogunevad Tartus

2017 võitja meeskond Daniel Kütt, Leene Künnap, Stanislav B, Joosep Jääger.
Foto: Sercan Altunda?
Jaanuari viimasel nädalavahetusel toimuvad Tartus mänguarenduse talgud Global Game Jam 2018, kus mitmeliikmelised meeskonnad valmistavad ürituse lõpuks prototüüp-tootena arvutimängu.

Global Game Jam on rahvusvaheline üritus, kus samal ajal arendatakse mänge kümnetes eri riikides ja sadades linnades. GGJ peamine eesmärk on mänguarendajate võrgustiku arendamine ning ühisloomine.  Ürituse käigus juhendatakse osalejaid erinevate valdkondade (programmeerimine, mängudisain, kunst, modelleerimine, meeskonnatöö) alal ja pakutakse professionaalset tagasisidet spetsialistidelt. Kirju koostisega meeskondade sünergia soodustab toodete ja ettevõtete teket.

Kuna sündmusel osalejatelt eelnevaid oskusi ei nõuta, on osalema oodatud kõik huvilised alates keskkooliõpilastest ja tudengitest kuni täiskasvanuteni muudelt elualadelt. Üritus on osalejatele tasuta.

Kolm päeva kestva mängude loomise kiirkursuse juures on ka võistlusmoment. Valminud töödest valib žürii välja parimad, mida autasustatakse.

Peakorraldaja Marko Korbuni sõnul on juba mitu aastat toimunud ürituse tulemusena tekkinud üksteist toetav kogukond mänguarenduse huvilistest. "Loodame lähiaastatel näha hobiarendajatest ettevõtjaid, sest eelkõige Soome kogemusele tuginedes on mängude tootmine kiiresti kasvav majandusharu," lisas ta.

Sel korral toetab üritust ka IGDA Estonia (rahvusvahelise mänguarendajate ühenduse Eesti haru) ning Tartu Teaduspark, seetõttu on kolmel korral päevas korralik toitlustus ning võrreldes eelmiste game jamidega võrreldes oluliselt suurem auhinnafond.

Eestis korraldab kohtumist Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Tartu Kunstikooli 3D erialaga, mida ühendab ühine arvutimängude loomise huvilisi koondav organisatsioon APT Game Generator.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755