31. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira kiirendab värkvõrgu (IoT) teenuste levi Eestis

Connected Baltics OÜ tegevjuht ja asutaja Kushtrim Xhakli.
Foto: Connected Baltics OÜ
IoT-lahenduste pakkuja Sigfoxi operaator Connected Baltics OÜ ja Eesti digitaalteenuste pakkuja Levira sõlmisid koostöölepingu, et lisada Sigfoxi väikese energiatarbimisega IoT-lahendus Levira tootevalikusse.

Connected Baltics OÜ ja Levira koostöö võimaldab sadadele tuhandetele nutiseadmetele üle kogu Eesti üksteisega ühenduda läbi Sigfoxi LPWAN tehnoloogia, mis on hetkel üks energia- ja kulutõhusamaid IoT-lahendusi.

Selle partnerluse eesmärk on aidata Leviral ja ettevõtte klientidel kasu saada Sigfoxi IoT-lahenduse ulatuslikust levialast, hõlpsast plug-and-play funktsionaalsusest, kõrgest turvalisusest ja madalast liitumistasust, mida toetavad miljonid seadmed rohkem kui 40 riigis üle maailma, seal hulgas Eestis.

Sigfox, loodud selleks, et võimaldada miljonitel nutiseadmetel LPWA (Low Power Wireless Access) tehnoloogia abil omavahel ühenduda, on turul olevatest lahendustest üks energia- ja kulutõhusamaid. Tänu väikesele energiatarbimisele võib ühendatud seadme aku kasutusaeg ulatuda mõnest aastast kuni kümne aastani ning lisaeelisteks on väga madal hind, sujuv ühenduvus ja ülimalt turvaline pilveteenustega integreerimine.

"Sigfoxi teenused aitavad Leviral oma võrgustikus pakkuda kohandatud IoT-lahendusi, mis on järk-järgult välja töötatud koostöös IoT klientidega, et see vastavaks täpselt nende vajadustele. Sigfoxi globaalne IoT ökosüsteem on suurepärane täiendus meie IoT-tehnoloogiale ja IoT-strateegiale," ütles Levira võrguteenuste juht Meelis Anton.

"Meil on hea meel alustada koostööd Leviraga. Meie jaoks on see ideaalne lahendus, arvestades, et Levira andmekeskuste töö vastab kõrgeimatele turvalisuse ja kasutuskindluse standarditele. Üheskoos, tänu meie turvalisele Sigfoxi tehnoloogiale, edastame Eesti turule kõrgkvaliteetseid ja turvalisi IoT- lahendusi, " ütles Connected Baltics OÜ tegevjuht ja asutaja Kushtrim Xhakli.

Läbi Sigfoxi teenuste kasutamise on Levira pühendunud IoT-lahenduste väljatöötamise kiirendamisele Eestis, muutes IoT-projektide kasutuselevõtmise lõpptarbijate jaoks lihtsaks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755