3. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni majandustulemused olid oodatust paremad

Foto: Pixabay
Amazon teatas neljanda kvartali majandustulemused, mis olid oodatust taas paremad.

Käibeks kujunes 60,5 miljardit dollarit, samas kui analüütikud olid oodanud tulemust 59,85 miljardi juurde.

Kasum ühe aktsia kohta oli eelmises kvartalis 3,75 dollarit, samas kui analüütikud olid oodanud pea kaks korda nõrgemat tulemust ehk 1,85 dollari juurde. Nõnda hea tulemuse taga on ka hiljutine maksumuudatus. Ilma selleta oleks kasum aktsia kohta olnud 2,15 dollarit.

Selle aasta esimese kvartali käivet prognoosib Amazon 47,75 ja 50,75 miljardi dollari vahele. Wall Street ennustab tulemust 48,7 miljardi juurde. Eelmisel aastal samal perioodil oli Amazoni käive aga 35,7 miljardit dollarit.

Kasuminumbreid ennustab Amazon aasta esimeses kvartalis 300 miljoni ja 1 miljardi vahele. Eelmisel aastal samal perioodil teenis Amazon 1 miljardi kasumit.

Ettevõtte aktsia reageeris headele tulemustele mõistagi tõusuga, kerkides järelturul 6% võrra.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755