4. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-juhtide tööks vajalikke teadmisi ja oskusi jagab IT-juhtimise meistriklass

Foto: Pixabay
Infotehnoloogia areng avab väga palju uusi ärilisi võimalusi ja selleks, et IT-juhid saaksid end paremini kurssi viia, osata tehnoloogiat igapäevases töös ning innovatsiooni arendamisel kasutada, on Äripäeva Akadeemia koostöös ITuudistega kokku pannud neljast päevast koosneva IT-juhtimise meistriklassi.

Infotehnoloogia on pea kõikide ettevõtete lahutamatu osa. Uute tehnoloogiate arendamine ja nende kasutusele võtmine muudab ärimudeleid ja ühiskonda ning infotehnoloogilised uuendused loovad võimalusi toodete arendamiseks, klientideni jõudmiseks ja muudeks lugematuteks tegevusteks.

15. veebruarist 11. aprillini, kokku neljal päeval toimuva meistriklassi teemad on valitud eesmärgiga jagada IT-juhtide tööks vajalikke teadmisi ja oskusi. Koolitusele on oodatud ettevõtete IT-juhid ja väiksemate ettevõtete tegev- ja tippjuhid, kes vastutavad oma organisatsioonis IT-juhtimise eest. 

I mooduli „Megatrendid ja innovatsioon“ eesmärk on panna osalejad mõtlema tulevikuarengutele, mis nende tegevusvaldkonnas lähima kümne aasta jooksul muutuda võib. Koolitaja on innovatsiooni ja muudatuste juhtimise asjatundja PhD Marko Rillo.

Koolituse tulemusena saavad osalejad infot kõige olulisemate trendide ja arengute kohta tehnoloogia valdkonnas; tööriistad uuenduste mõtestamiseks ja loovaks ümberkujundamiseks oma organisatsioonis ja praktiliselt kasutatavaid näpunäiteid, kanaleid ja tööriistu, kuidas ennast ise trendidega kursis hoida.

I mooduli „Äri ja Tehnoloogia kooskõla juhtimine“  eesmärk on anda oskused tehnoloogia investeeringute optimaalseks planeerimiseks. Koolitusel osalenu saab teadmised IT strateegilisest planeerimise põhialustest ning oskused IT tegevuskava ja eelarve koostamiseks. Koolitaja on IT juhtimise ja konsultatsiooni ettevõtte Leego Hansson juhtivparter Erkki Leego.

Koolitusel osalenu teab efektiivse ja jätkusuutliku IT valdkonna korralduse põhimõtteid, mõistab seosed organisatsiooni strateegiliste vajaduste ja infotehnoloogiliste võimaluste vahel, oskab hinnata ettevõtte IT küpsustaset ja hetkeolukorda ning oskab koostada IT tegevuskava ja eelarvet.

III moodul „Õigusteadmised IT-juhile“ annab teadmised ja oskused neljast kõige olulisemast õigusküsimusest, millega IT valdkonna vastutaja arvestama peab - riigihanke muudatustest, intellektuaalsest omandist, andmekaitse uutest põhimõtetest ja tööõigusest. Koolitajad on Advokaadibüroo Triniti oma valdkonna tipud Karmen Turk, Sandor Elias, Maarja Pild ja Anna Liiv.

Koolituse tulemusel osaleja teab, kuidas toimub hankemenetlus uue riigihangete seaduse kohaselt: saab edasiseks riigihangetel osalemiseks praktilisi näpunäiteid; miks ja kuidas intellektuaalne omand omab tähtsust IT valdkonna töös, s.h. mida ja kuidas reguleerib autoriõigus ja kuidas kasutada ettevõtte hüvanguks tööstusomandi võimalusi (eelkõige ärisaladused, kaubamärgid); mida nõuab temalt ja organisatsioonilt uus andmekaitse määrus ja saab kaasa edasise tegevuskava, mida oma töös rakendada ning millele tähelepanu pöörata töösuhetes IT vastutajatega ja saab kaasa kontrollnimekirja punktidest, mida tähele panna IT vastutajate töösuhtega seotud lepingud.

IV mooduli „IT-meeskonna juhtimine fookus on anda tulemusliku IT-meeskonna toimimise ja edule häälestamise tööriistad. Koolitaja on 25-aastase tippjuhi kogemusega Eesti hinnatuim juhtide coach Ivar Lukk.

Koolitusel osalenud juht saab teadmisi, millest sõltub meeskonna edukus, lihtsad “tööriistad”, kuidas meeskonnaliikmete käitumist diagnoosida, universaalse motivatsiooni loomise vahendi, proovida arendava juhtimise  tehnikaid ning õppida enese ja meeskonna häälestamise võtteid.

Koolituspäevade täpsem teemade kirjelduse, ülesehitusega, toimumise aja ja regustreerimise võimalustega saab lähemalt tutvuda SIIN

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755