Autor: ITuudised.ee • 19. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elron võttis kasutusele uue rongiliiklushalduse süsteemi

Foto: Raul Mee
Elron võttis veebruari algusest kasutusele reisirongide liikluse haldamiseks uue infosüsteemi, mis vahetas välja üle 10 aasta paralleelselt kasutuses olnud erinevad tarkvaralahendused, teatas Fujitsu Estonia pressiteate vahendusel.

Elron (AS Eesti Liinirongid) osutab üle-eestilist reisijateveo teenust raudteel. Igapäevase tõrgeteta reisiteenuse tagamiseks on vajalik laitmatu rongiliiklushaldus planeerimisest kuni aruandluseni. See omakorda vajab spetsiifilist tarkvarasüsteemi.

Veebruari algusest võttis Elron kasutusele reisirongide liikluse haldamiseks Fujitsu Tartu tarkvaraarendustiimi poolt arendatud uue infosüsteemi. Kaasajastatud terviklahendus vahetab välja üle 10 aasta paralleelselt kasutuses olnud erinevad tarkvaralahendused. See muudab reisirongiliikluse haldamise mugavaks ja kõik vajalikud protsessid ühes süsteemis läbitavaks. Süsteem lihtsustab rongiliiklust korraldavate inimeste tööd ja suurendab aruandluse kvaliteeti.

„Kuna senine rongide haldustarkvara on pärit 2000. aastate algusest, vajas see kaasajastamist. Varasemalt kasutasime rongide haldamiseks korraga mitut rakendust ning muudatuste korral tuli vastav info sisestada mitmesse programmi eraldi, nüüd aga on uues programmis kõik protsessid automatiseeritud, mistõttu muudatuste tegemine ja kogu aruandluse koostamine sujub oluliselt kiiremini,“ ütles Elronis projekti juhtinud vanemliikluskorraldaja Viljar Luhthein.

„11 kuud kestnud arendusprotsessis oli vast kõige keerukam osa raudteega seonduvate spetsiifiliste mõistete ning protsesside tutvustamine, kuid Fujitsu Estonia asjalikkus, pühendunud ja tulemusele orienteeritud suhtumine on taganud ladusa ja efektiivse arendusprotsessi, mille tulemusena saame täna rõõmu tunda uue programmi eduka elluviimise üle,“ sõnas Luhthein.

Elroni ja Fujitsu meeskonnad jätkavad tihedat koostööd tarkvara tööshoidmiseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755