22. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruusalepp: ettevõtja teekond on väga raske, aga põnev

Funderbeam asutaja ja juht Kaidi Ruusalepp
Foto: Andras Kralla
Äripäeva 18. Gaselli Kongressil ütles, et start-upi'de börsi Funderbeam asutaja ja juht Kaidi Ruusalepp, et ettevõtja teekond väga raske, aga põnev.

Idee teha start-up'ide börs tekkis Ruusalepal siis, kui ta lapsega kodus oli. "Ma töötasin kaua Tallinna börsil, siis olin lapsehoolduspuhkusel ja mõtlesin, et ma ei taha enam tagasi, vaid tahan minna edasi," meenutas Ruusalepp. "Mul oli paar mõtet, mida teha."

Oma ideid testis Ruusalepp äriinglitega ja üks idee jäi üles. "Me hakaksime arendama ettevõtet Funderbeam, me alustasime väärtpaberite kauplemiskeskkonnaga, kuid meie eesmärk oli teha teistmoodi," rääkis Ruusalepp. 

Ruusalepa sõnul kasutavad nad oma ettevõttes plokiahela tehnoloogiat, see on turvaline keskkond, kus saab varasid liigutada. "Miks me seda kasutame? Sest väärtpaberiturul on oluline aru saada, kellele väärtpaberid kuuluvad. Juhi roll on aru saada, mis võimalused on sellel tehnoloogial, ta ei pea lõpuni aru saama, mis tehnoloogia see on," tõdes ta. 

Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Alyona Stadnik, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755