27. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Configuration Manager Support Center ConfigMgr Agentide probleemide lahendamiseks

Kaido Järvemets
Foto: Erakogu
Aeg-ajalt esineb olukordi, kus Configuration Manageri Agent enam ei suhtle Configuration Manageri serveriga. Ei suudeta läbi viia riistvara inventuuri, rakendused või turvauuendused ei paigaldu või on hoopis miskit muud viga mis vajab tähelepanu. Selliste juhtumite puhul võib tekkida küsimus, et kuidas küll leida ülesse see täpne probleemi allikas ning ühtlasi ka lahendus, kirjutab konsultant ja koolitaja Kaido Järvemets (MVP).

Kaido Järvemets on arendaja, konsultant/koolitaja, kommuunikujundaja ja blogija. Ta oskab ettevõtteid aidata keskhaldusega ja pilveteenuste juurutamisel ja migratsioonil pilve. Oma töös lähtub ta ettevõtte tegelikest strateegilistest vajadustest, aidates koostöös IT juhtide ja tehnikutega näha suuremat pilti ja vaadata pikalt ette ettevõtte vajadusi. Ta peab tähtsaks küsimust MIKS. Kaido omandas Microsoft Most Valuable Professional (MVP) tiitli 2011 aastal, Microsoft Enterprise Mobility kategoorias (ainuke Baltikumis, üks 50-st maailmas). Kaido on tuntud Configuration Manager kogukondades ja sage esineja konverentsidel maailma eri paigus.

Kaido esineb 15. märtsil toimuval Pilvekonverentsil 2018 "Kuidas olla pilves?". Tule kuulama!Registreeru SIIN.

Selleks, et Configuration Manageri Agentide probleemide lahendamine endale lihtsamaks teha, saab selleks kasutada sellist tööriista nagu on Configuration Manager Support Center. Tegemist on Microsofti enda tööriistaga. Tänase seisuga on sellest küll ainult Configuration Manager 2012 versioon aga see töötab edukalt ka kõikide uuemate versioonidega.

Läbi Configuration Manageri Support Center´i saate teha järgmisi tegevusi:

Ühenduda teise arvuti külgeKoguda kokku logisidVaadata Configuration Manageri Agendi seadistusiVaadata Configuration Manageri Agendi poliitikaidKäivitada Configuration Manageri Agendi poliitikaid nagu nt masina poliitika alla laadimine jneVaadata Configuration Manageri Agendi alla laetud paketteMillal viidi läbi viimane riistvara/tarkvara inventuurKontrollida enamlevinumaid probleemeVaadata kliendi logisid

Selle tööriista võite paigaldada Primary Site serverile või otse enda tööjaama.

Configuration Manager Support Center´i saate alla laadida siit ja Kaido koolitused leiab siit .

Kaido Järvemets

KaidoJarvemets.ee 

Autor: Kaido Järvemets

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474