Autor: ITuudised.ee • 5. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elektroonikat toodeti 13% enam kui aasta eest

Incapi juhatuse liige Otto Richard Pukk
Arvutite, elektroonika- ja optikaseadmete tootmine kasvas tänavu jaanuaris aasta varasemaga võrreldes 12,6%.

Töötlevas tööstuses toodeti jaanuaris 10% rohkem toodangut kui 2017. aasta samal kuul. Mahu kasvu põhjustas eelkõige puittoodete, elektroonikaseadmete ja toiduainete tootmise suurenemine, teatas statistikaamet. Toodang suurenes märgatavalt ka metalltoodete tootmises. Suurema osatähtsusega tööstusharudest vähenes toodang mööblitootmises.

Kokku tootsid Eesti tööstusettevõtted tänavu jaanuaris pea 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta jaanuaris. Toodang suurenes töötlevas tööstuses, kuid vähenes mäetööstuses ja energeetikas. 

Välisturule müüdi jaanuaris 68% kogu töötleva tööstuse toodangust. Aasta varasemaga võrreldes suurenes toodangu müük ekspordiks 10% ja müük kodumaisele turule 19%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052