Autor: ITuudised.ee • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taksoäpp tõstab esile head eesti keelt rääkivad juhid

Foto: Pixabay
Märtsist saab taksoäpist Taxigo soovi korral tellida vaid heal tasemel eesti keelt valdavaid taksojuhte, kes on eristatud sinumustvalge lipuga takso pildi juures.

Praktikas tähendab muudatus muuhulgas seda, et äpp hakkab eesti keelt heal tasemel valdavaid juhte pakkuma eestikeelsetele klientidele esimeste seas. Juhtidelt, kes ei valda eesti keelt vähemasti kodakondsuse saamiseks vajalikul tasemel B1, tuleb hakata keelt õppima või rahulduda taksoäpis veidi tagasihoidlikuma positsiooniga.

Kui aga klient tellib sinimustvalge lipukesega takso, kuid jääb juhiga suhtlemisel hätta, makstakse kliendile raha tagasi, teatas Taxigo looja Eduard Dubrovski.

„Kuigi ka seni valdab 99% meie muukeelsetest juhtidest eesti kõnekeelt vähemasti vähesel määral, oleme siiski jõudnud järeldusele, et eesti keel riigikeelena peaks taksojuhtidel olema korralik ja võimaldama suhtlemist kliendiga. Ja kui see seda ei ole, peaks igal kliendil enne takso tellimist olema võimalus sellest teada saada,“ selgitas ta.

„Osadele klientidele on keeleoskus oluline, teistele läheb korda odavam hind, kolmandad valivad soliidsemat autot. Kuna hinda näitame äpis niikuinii, autodest on üleval pildid, siis järgmisena tahtsime, et eesti keelt oskavad juhid oleks eristatavad,“ lisas Dubrovski.

Hetkel on sinimustvalge lipuke lisatud Taxigo äpis 960 taksojuhi autopildi juurde, samal ajal kui kokku sõidab Taxigo äpis Eestis pea 2500 juhti.

Taksoäpp Taxigo koondab endas ligi 50 taksofirmat ja sadu erajuhte. Mullu tehti Taxigo süsteemis Eestis üle 1,5 miljoni taksosõidu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755