Autor: ITuudised.ee • 6. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinnas kogunevad programmeerijad ja tehisintellekti eksperdid masinõppe konverentsile

Foto: Pixabay
Esimest korda toimub 8. märtsil Tallinnas masinõppe konverents North Star AI, mis toob Eestisse tehisintellekti valdkonna tunnustatud eestkõnelejaid ja tippeksperte, teiste seas astub tänavu üles Microsofti peainsener Sayan Pathak.

Konverentsile koguneb 500 programmeerijat ja masinõppe praktikut, kes tulevad kokku, et omavahel tehnilisi kogemusi vahetada ja näha, kuidas maailmatasemel masinõpet rakendatakse. North Star AI konverentsi piletid on selleks aastaks läbimüüdud.

Programmeerijaid, andmeteadlasi ja tehisintellekti eksperte ühendav konverents North Star AI sündis isiklikust vajadusest – Baltikumis pole ühtegi konverentsi, kus masinõppe huvilised võiksid kokku tulla, et jagada kogemusi, leida uusi mõttekaaslasi, arutada värskemaid trende-praktikaid. 

North Star AI initsiatiiv tuli masinõppe ekspertidelt ja arendajatelt Eesti idufirmades Taxify, Starship Technologies ja Proekspert. North Star AI idee autor ja Taxify masinõppejuht André Karpištšenko sõnul on palju sündmusi akadeemikutele ja äri-inimestele, kuid tehnilise sisuga konverentse, kus saada ideid oma tehniliste väljakutsete lahendamiseks, on siin regioonis imevähe. "Me teeme seda selleks, et luua andmeteadlaste ja masinõppe inseneride ümber siin piirkonnas tugev kogukond, et neil oleks üksteiselt õppida ja kogemusi vahetada."

Proeksperdi andmeteaduse valdkonna eestvedaja Peeter Meosi sõnul on Proeksperdi kui andmeteaduspõhiseid lahendusi loova ettevõtte jaoks enesestmõisetetav toetada nii märgilist sündmust nagu seda on North Star AI. "Tegemist on esimese nii globaalse haardega AI konverentsiga Eestis ning silmatorkava sündmusega ka Põhja-Euroopa kontekstis. Tahame kaasa aidata nii selle valdkonna edendamisele laiemalt kui kindlasti ka Eesti andmeteaduse kogukonna arengule."

North Star AI korraldusmeeskond on võtnud eesmärgiks teha konverents, kus jagatakse kogemusi masinõppe ja tehisintellekti praktilisest küljest, sest nende valdkondade tähtsus tehnoloogiamaailmas jätkab kasvamist ja mängib meie endi eludes üha suuremat rolli. 

"On oluline rääkida masinõppe rakendamisest ja reaalsetest kasutusvaldkondadest ning miks mitte tuua need diskussioonid kõrgelt arenenud e-riiki Eestisse," arvab konverentsi eestvedaja Triin Mahlakõiv. "Eestis on edukaid startupe ja ettevõtteid, kus saab maailmatasemel masinõpet praktiseerida. Meie huvi on kuvada maailmas Eesti tehisintellekti ettevõtteid ja kompetentsi, meelitada siia talenti ja lisada Eesti Silicon Valley ja Suurbritannia kõrval kaardile kui AI riik. Seega pikemas perspektiivis me anname arendajatele ka motivatsiooni Eestisse tööle tulla ja jääda." 

Konverentsi esinejate seas on: 

SEAN GOURLEY - Primer AI, tegevjuht; TEDil kõneleja

TRAVIS OLIPHANT - SciPy, NumPy ja  Numba avastaja/looja. Anaconda asutajaSAYAN PATHAK - Microsoft, peainsener ja masinõppeteadlane. Faculty at University of WashingtonMATTIAS NILSSONAI - FOI, Swedish Defence Research Agency, teadlaneHABIB ADAM - Transferwise, andmeteadlaneAHTI HEINLA -  Starship Technologies, tegevjuht, CTO ja asutajaMAXIM ORLOVSKY - Pandora Boxchain asutaja, AI & Blockchain ekspert.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755