Autor: ITuudised.ee • 21. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify pakub ka mootorrattaid ja tuk-tukke

Ida-Aafrika riikides Ugandas ja Keenias saavad Taxify kliendid nüüd tellida mootorratta, Tansaanias aga tuk-tuki. Taxifyst teatel on nad esimese globaalse transpordiplatvormina lisanud oma valikusse kohalike seas ülipopulaarsed sõiduvahendid.

Kampalas ja Nairobis populaarsete mootorrataste kohalik nimetus on boda boda, Dar es Salaamis ringi sõitvad tuk-tukid aga kannavad kohalike suus nime bajaji. Väikesõidukid võimaldavad Aafrika liiklusummikute poolest tuntud linnades kiirelt ja tõhusalt liigelda.

„Ainuüksi Nairobis on täna sadu tuhandeid boda-juhte, kelle jaoks see töö on elulise tähtsusega. Samuti sõltuvad nende soodsast teenusest reisijad, kes igapäevaselt kesklinna ja äärelinna vahel liiguvad,“ ütles Taxify asutaja Markus Villig.

Tema sõnul on täna tegu algelise teenusega, seda nii valdkonna ülevaate kui turvalisuse mõttes. „Taxify saab oma kogemusega toetada valdkonna arengut ja muuta teenust nii juhtide kui reisijate jaoks turvalisemaks,“ lisas taksofirma juht.

Boda-juhid tegutsevad sageli illegaalselt, eirates neile seatud reegleid ning riskides nii enda kui kaasliiklejate eludega. Taxify kavatseb juhikoolituste ja karmide turvanõuetega muuta mootorrattal liiklemist reisijate jaoks turvalisemaks.

„Teeme ka tihedat koostööd kohalike võimudega. Taxify andmete põhjal tekib linnade liiklustihedusest ja liiklemismustritest väga hea ülevaade, see võimaldab meil aga ka liiklusturvalisuse kasvule kaasa aidata,“ rääkis Villig.

Nairobis on Taxify sõidualustustasu 30 Keenia šillingit (ligi 24 eurosenti), kilomeetrihind aga 15 šillingit (12 eurosenti). Juhtidele rakendub turu keskmisest madalam vahendustasu, mis tähendab nende jaoks paremat teenistust.

Uute sõidukikategooriate lisandumine Aafrikas toob Taxify platvormile miljoneid uusi sõite.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052