26. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taxify kasutajaid juba 10 miljonit

Taxify asutajad Markus ja Martin Villig
Foto: Tiina-Liina Uudam
Taxify sõidujagamisplatvormil on üle maailma 10 miljonit klienti, platvormi kasutab 500 000 autojuhti.

2013. aastal Markus Villigi poolt asutatud ettevõttel täitus kümne miljoni kasutaja piir. Ühtlasi kasutab Taxify platvormi nii täiskohaga tööna kui ka paindliku lisateenistusena pool miljonit autojuhti. Ettevõtte tegutseb täna rohkem kui 20 riigis, keskendudes Euroopale ja Aafrikale. Tänavu avas Taxify oma teenuse ka mitmetes linnades Austraalias ja Mehhikos.

“Taxify on üsna erandlik, olles ainuke Euroopa ettevõtte, kes konkureerib globaalselt sõidujagamise valdkonnas suurte tegijatega USAst ja Aasiast. Lisaks oleme näidanud, et kapitalimahukas valdkonnas, kus miljardikahjumid ei ole haruldased, on võimalik ka efektiivselt toimetada. Meie tugevus on olnud kohaliku turu mõistmine ja tark ressursikasutus. Viimase poole aasta jooksul on Taxify kasutajate arv üle maailma kahekordistunud,” ütles Taxify tegevjuht ja kaasasutaja Markus Villig.

Möödunud kuuel kuul on Taxify laienenud nii Lääne-Euroopas (Pariis, Lissabon, Lyon) kui ka Ida-Euroopas (Krakow, Kosice). Ettevõte plaanib jätkuvalt teenuse avada Londonis ja on esitanud kohalikule transpordiametile vastava litsentsitaotluse.

Viis miljonit Taxify klientidest on pärit Aafrika riikidest nagu Lõuna-Aafrika Vabariik, Nigeeria ja Keenia. Märtsikuus teatas ettevõte, et Ida-Aafrika riikides Ugandas ja Keenias saavad kliendid nüüd tellida mootorratta, Tansaanias aga tuk-tuki. Keenia pealinnas Nairobis avas Taxify äsja uue teenuse nimega Taxify Go, mis pakub tellimiseks ökonoomseid väikeautosid ja seega ka soodsamat hinda.

Taxify kontorites töötab üle maailma 500 inimest, neist ligikaudu pooled Tallinnas asuvas peakontoris. Töötajate seas on muuhulgas nii tarkvaraarendajaid, andmeteadlasi, autojuhtide koolitusele ja haldamisele keskendunud operatiivtöötajaid kui ka klienditoe spetsialiste.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755