Autor: ITuudised.ee • 12. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koolitusprogramm õpetab eakad nutitelefone kasutama

Ühtlasi tutvustatakse mobiil-ID ja smart-ID võimalusi ning teisi e-teenuseid, mis muudavad elu lihtsamaks ja mugavamaks.

Projekti elluviija, Vaata Maailma sihtasutuse juhataja Kristi Kivilo sõnul on 2014. aastast nutitelefonide kasutajaid hulgaliselt juurde tulnud just vanemate kui 50aastaste seas. „Paljud neist kasutavad aga nutitelefone tavatelefoniga sarnaselt üksnes helistamiseks. NutiAkadeemia koolitajad õpetavad neil oma telefoni mitmekülgsemalt kasutama,” ütles ta. 

NutiAkadeemias toimuvad üle Eesti tasuta individuaalsed nutinõustamised ja põhjalikumad nutikoolitused ning -loengud, mida viivad läbi vabatahtlikud ja raamatukogude töötajad.

Koolitustel tutvutakse nutiseadmete kasutamise põhitõdedega. Samuti saab teada, mis on rakendused ja andmeside, kuidas otsida nutiseadme abil veebist infot, saata e-kirja või jagada fotosid. Kõike seda õpetatakse tegema turvaliselt. 

Tähtsaks osaks NutiAkadeemiast on tutvustada ka isikutuvastusvahendite mobiil-ID ja smart-ID kasutamist. SK ID Solutionsi juhataja Kalev Pihli sõnul saab ja peab e-teenuseid kasutama turvaliselt mistahes seadmest. „Aktiivseid ID-kaardi kasutajaid on Eestis juba päris palju ning nüüd on oluline mõelda ka turvalistele alternatiividele  – mobiil-ID-le ja smart-ID-le –, mis sobivad just nutiseadmetes kasutamiseks. NutiAkadeemias selgitame autentimisvahendite erinevusi, nende turvalist kasutamist ja aitame inimesel valida sobivaima vahendi,“ ütles ta.

NutiAkadeemia tarbeks töötati välja diginutikuse test, mis võimaldab inimestel hinnata oma nutioskuste taset. Testi tulemuse järgi saavad huvilised välja valida neile sobiva koolitusvõimaluse – võtta osa nõustamisest, klassikoolitusest või koguda tarkust veebinare vaadates. Koolitustele ja nõustamistele oodatakse kasutajaid oma seadmega.

Projekti viivad läbi Vaata Maailma SA, Swedbank, SEB, Telia, Elisa ja SK ID Solutions.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755