Autor: ITuudised.ee • 20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT-alal saab ka esimesel töökohal 1500 eurot kätte

Foto: Pixabay
Kuigi tööturule sisenejate tüüpiline alampiir „poolteist kilo kätte“ jääb enamikule saavutamatuks, on see realistlik IT- ja telekomi alal.

Selline netopalk esimesel töökohal on võimalik veel turunduse, kinnisvara ja finantsvaldkonnas, näitab Eesti suurima palgauuringukeskkonna palgad.ee analüüs. Samamoodi võib hea ettevalmistusega, kuid ilma töökogemuseta inimene teenida 1500eurost netopalka ka transpordi-logistika ja meditsiiniteenuste valdkonnas.

Üldiselt võib 1500eurost netopalka Eesti tööturul realistlikuks pidada haritud ja kogenud spetsialist või juht. „Tüüpiline 1500eurose netopalga saaja on kõrgharidusega, 5-10aastase töökogemusega oskus- või juhtivtöötaja Tartumaalt või Harjumaalt, kes teenib mõnes eduka valdkonna ettevõttes,“ selgitas CV-Online´i tööturuekspert Rain Resmeldt Uusen.

Väga head tehnilised oskused annavad tema sõnul palgaturul suure eelise IT, telekomi, logistika, arhitektuuri ja energeetika valdkonnas. Mittetehniliste oskusteadmistega saab suurimat palka teenida aga õigusabi, reklaami ja turu-uuringute, panganduse ning logistika valdkonnas.

Tartumaal 1500 eurot ja rohkem kuus kätte teenida soovijad peaksid end sättima tööle IT-valdkonda või toiduainetööstusesse. Tartumaal on hästi tasustatud magistrikraadiga tehniliste teadmistega oskustöölised keskmise netotöötasuga 1808 eurot kuus. Sellest rohkem teenivad kõrgharitud ja enam kui kümneaastase tööstaažiga IT-valdkonna oskustöölised.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755