Autor: ITuudised.ee • 20. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prantsuse digiminister: Eesti on eeskujuks

Foto: Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
Prantsusmaa digiminister Mounir Mahjoubi tunnustas Eesti saavutusi digivaldkonnas ning nimetas Eestit eeskujuks.

Mahjoubi ütles, et Eesti on eeskujuks mitte ainult oma tehnoloogiliste saavutuste avalikku sektorisse kaasamise eest, vaid ka innovatsioonile avatud mõtteviisi poolest. „Eesti ja Prantsusmaa vaheline partnerlus on meie valitsuse jaoks väga loogiline samm. Soovime jätkata kahe riigi ekspertide juba praeguseks väga viljakaks osutunud dialoogi. Usun, et Eestil ja Prantsusmaal on ühine eesmärk: digitaalne areng, mis on kättesaadav kõigi jaoks,“ lisas ta. 

Eile allkirjastasid ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Palo ning Prantsuse digiminister Mounir Mahjoubi koostööleppe, mille alusel alustab Eesti ühistööd Prantsuse valitsusega e-valitsemise ja digiriikluse vallas.

Palo sõnul on ühe Euroopa mõjukaima suurriigi koostöösoov Eesti riigile suur tunnustus. „Koostööleppe eesmärk on vahetada kogemusi ja häid praktikaid ennekõike e-valitsemise, tehnoloogiasektori arengu ja küberturvalisuse valdkondades,“ kommenteeris ta.

Eesti valitsuse koostöö Prantsusmaaga avab Palo sõnul uksi ka ettevõtjaile. „Mida rohkem riike maailmas oma infosüsteeme moderniseerib, seda suurem on tõenäosus, et saame tulevikus rääkida andmete ülepiirilisest liikumisest, mis teeb omakorda ettevõtjate ja kodanike elu lihtsamaks,“ selgitas Palo. 

Alates aasta teisest poolest on plaanis kahe riigi vahel nii ekspertide visiite ja mentorlust, ühiste ürituste korraldamist, riigi infosüsteemide tehniliste lahenduste jagamist kui ka ühiste seisukohtade välja töötamist Euroopa Liidu digivaldkonna poliitikate osas.

„Eesti suutis oma eesistumise ajal käivitada mitmeid olulisi digivaldkonna algatusi. Meid on maailmas märgatud ja loodan, et partnerluses Prantsusmaaga suudame Euroopa Liidu ühe arenenuma digiriigina järjest enam oma häält kuuldavale tuua,“ ütles Palo.

Ühepäevasel Pariisi-visiidil külastas minister Palo eile ka maailma suurimat idufirmade inkubaatorit Station F.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755