Autor: ITuudised.ee • 21. märts 2018

Kaitsetehnoloogia firmad Toompeal näitusel

Autor: Kuvatõmmis /eli.ee/

Riigikogu vestibüülis avatud väljapanekul tutvustavad oma toodangut 13 kaitsetööstuse liitu kuuluvat ettevõtet, millest mitmed tegutsevad tehnoloogia valdkonnas.

Firma Eli esitleb Toompeal multirootordrooni, Englo näitab lõhkamisdetonaatoreid, loendureid ja andureid. Rantelon paneb välja individuaalsed droonisegajad ja suunamäärajad ning Milrem mehitamata maismaasõiduki Themis. Esindatud on ka turvasüsteemide pakkuja Defendec.

Ettevõte Nord Arms tutvustab vintpüssi, Bristol käsigranaadi makette, Arsenal M-14 ja 81 mm miini makette ja firma Marduk droonidevastast lasersüsteemi. Militaarrõivaste näidistega on kohal Profline, Tactical Foodpack toob kaasa toidupakid Samelin sõdurisaapad ning Semetron meditsiinitehnikat.

Riigikogus eile moodustatud kaitsetööstuse toetusrühma esimees, riigikaitsekomisjoni liige Margus Tsahkna märkis, et riigikogu liikmeil on palju julgeolekualast välissuhtlust ja seega saavad nad kaasa aidata kaitsetööstusettevõtetele koostöövõimaluste loomisel. „Selleks, et midagi teistele tutvustada, tuleb seda aga ise hästi tunda ning kodused arengut pidurdavad probleemid lahendada,“ ütles ta.

Eesti kaitsetööstusettevõtetel on Tsahkna sõnul liitlasriikidele palju pakkuda. „Meie ettevõtted on võimelised tootma varustust alates kiivritest ja saabastest kuni vaatlusseadmete ja mobiilse välihaiglani. Samas on kaitsetööstus mujal maailmas toetatud oma koduriikide poolt ning seda tuge me tahamegi oma ettevõtetele pakkuda,“ märkis ta.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 61 parlamendirühma ja 76 ühendust.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112