Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Milrem Robotics palkab 20 inseneri ja käivitab uue ärisuuna

Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi
Foto: Raul Mee
Mehitamata maismaasõidukite tootja ning tarkade robotlahenduste arendaja Milrem Robotics alustas kampaaniat 15-20 inseneri värbamiseks ning hakkab uue ärisuunana pakkuma tootearenduse teenust.

„Keskendume keerulisematele projektidele, kus saame rakendada laiemat kompetentsi mehaanikast tehisintellektini,“ kirjeldas ettevõtte juht Kuldar Väärsi uut ärisuunda. „Alustame projekti nõuete analüüsimisest ja kontseptsiooni arendusest, arendame välja süsteemi, prototüübime selle ning lõpetame testimise ja hindamisega,“ lisas ta.

Ettevõttel on juba täitmisel lepingud, mis sõlmitud Eestist ja USAst pärit klientidega. Tootearenduse müük toimub Milrem Engineering kaubamärgi alt.

„Eesmärk on olemasolevat kompetentsi ära kasutada ning oluliselt kasvada. Juba sel aastal otsime meeskonda juurde 15-20 inseneri,“ sõnas Väärsi. Hetkel töötab ettevõttes 41 inimest.

Milrem Robotics on paremini tuntud kui mehitamata tarkade lahingsüsteemide tootja. Ettevõtte põhitoode on mehitamata maismaasõiduk THeMIS, mis võib lahinguväljal täita väga erinevaid ülesandeid. THeMIS saab transportida sõdurite varustust, ent sellele saab integreerida ka keerukaid relvasüsteeme.

Viimase aasta jooksul on ettevõte aina enam keskendunud ka kommertsturule mõeldud lahenduste ning autonoomsuse arendusele. Tsiviilturu tarbeks on loodud mehitamata maismaasõiduk Multiscope.

Koostöös Päästeametiga arendatakse Multiscope’i pääste- ja tulekustutusoperatsioonide läbiviimiseks, kuid kasutusotstarbeid leiab ka põllumajanduses ja kaevandamises. Kommertssõidukeid turustatakse läbi ettevõtte Sinrob Commercial OÜ.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755