25. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dropbox jõudis börsile ja hakkas kohe tõusma

Foto: Postimees/Scanpix
Dropboxi börsidebüüt algas 40% suuruse tõusuga, vahendab CNBC.

Reedel oli Dropboxil Nasdaqi börsil esimene kauplemispäev. IPO hinnaks oli 21 dollarit ning see hakkas kohe pärast börsi avanemist tõusma, kerkides suisa 40% jagu.

Dropbox läks 756 miljoni dollari ulatuses börsile ning paiskas 36 miljonit aktsiat müüki hinnaga 21 dollarit aktsia. Analüütikud olid oodanud IPO-hinda 18-20 dollari juurde. Asjaga kursis olijate sõnul märgiti Dropboxi aktsiad 25kordselt üle.

Ettevõte teenis möödunud aastal veidi enam kui 111 miljonit dollarit kahjumit. 2016. aastal oli kahjum aga pea kaks korda suurem, 210,2 miljonit dollarit.

Ettevõtte kulutused on olnud suured just teadus- ja arendustegevusse suunatud ressursside tõttu. Ettevõte on öelnud, et 90% käibest tuleb tänu Dropboxi tasulise teenuse kasutajatele.

Dropboxi IPO-t on peetud käesoleva aasta üheks oodatumaks. Tegu on suurima tehnoloogiaettevõtte esmaemissiooniga pärast sotsiaalmeediakeskkonna Snapchat omaniku Snapi börsileminekut möödunud aastal.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755