13. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dropbox tulemused investorite ootusi ei täitnud

Foto: Pixabay
Dropboxi tulemused olid prognoositust paremad, aga paljude Wall Streeti investorite kõrgeid ootusi ei suudetud täita, mille tõttu hakkas aktsia ka odavnema, kirjutab MarketWatch.

Pilveteenuseid pakkuva ettevõtte esimese kvartali puhaskahjum ulatus 465,5 miljoni dollarini (2,13 dollarit aktsia kohta). Mullu samal ajal teeniti kahjumit kokku 33,1 miljonit dollarit. Kohandatud kasum aktsia kohta oli aga 8 dollarisenti.

Ettevõtted, mis tulevad börsile, teatavad esimeses kvartalis reeglina suurest kahjumist. Põhjus peitub aktsiatega seotud kompensatsioonides, mille kulud ulatusid Dropboxi sõnul esimeses kvartalis 418,7 miljoni dollarini.

Käive suurenes aastatagusega võrreldes 28 protsenti, 316,3 miljoni euroni.

FactSeti küsitletud analüütikud ootasid kohandatud kasumiks 4 senti aktsia kohta ning käibeks 325 miljonit dollarit.

Ettevõtte aktsia on pärast märtsis toimunud aktsiaemissiooni kallinenud 11,7 protsenti. Dropboxi aktsia kukkus reedel 1,8 protsenti.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755