Autor: ITuudised.ee • 27. märts 2018

Iga 5. firmajuht usub, et digiteerimine on tähtis

Autor: Pixabay
Pea iga viies väikese või keskmise suurusega firma juht Eestis on veendunud, et digiteerimine on ettevõttele väga tähtis. Lätis ja Leedus on sellesse uskujaid vähem.

Digitaliseerimise algatuste poolest erinevad Balti riigid SEB panga uuringu kohaselt oluliselt. 19% Eesti ja 17% Leedu firmadest on veendunud, et digiteerimine on ettevõttele väga tähtis. Lätis jagab seda arvamust ainult 8% ja pea pooled vastanuist (44%) arvavad, et digiteerimine ei ole neile oluline.

Uuringu kohaselt on võrreldes möödunud aastaga hüppeliselt kasvanud Pärnumaa ettevõtete innovatsioonivalmidus: oma toote-, teenuse- või ärimudeli arendamist ning töötajate koolitamist planeerib 78% sealsetest ettevõtetest, mida on 15% enam kui aasta varem.

Selle põhjal võib väita, et Pärnumaa ettevõtjad on kõige innovatsioonialtimad Eestis, sealjuures ei jää Läänemaa palju maha. Innovatsiooni plaanib 75% Läänemaa väikestest ja keskmise suurusega firmadest. Ühtlasi on sealsed ettevõtjad ka riiklikult esirinnas digitaliseerimisel, sest tervelt 63% vastanutest mõistab digitaliseerimise vajalikkust.

Kui 37% Eesti ja 35% Leedu ettevõtetest näevad vajadust investeerida toote- ja teenindusuuendustesse, siis Lätis vaid 22%.

SEB uuringu järgi prognoosib 13% vastanuist Eestis, et nende firma käive kasvab enam kui 15%. Samas ennustab 28% Eesti väikestest ja keskmise suurusega firmadest, et nende käive langeb – see on suurim pessimistide osakaal Balti riikides.

Täpselt kolmveerand Eesti ettevõteteest kavatsevad SEB uuringu kohaselt keskenduda kohalikule turule ega mõtle ekspordile.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932