Autor: ITuudised.ee • 27. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levira tutvustab välisfirmadele Eesti võimalusi

Levira juhatuse esimees Tiit Tammiste
Foto: Levira
Digiteenuste pakkuja Levira tutvustab Londonis Eesti võimalusi rahvusvahelistele teleteenuste pakkujatele, kes peavad pärast Brexiti jõustumist oma tegevusluba uuendama.

Analüütikute hinnangul tuleb Suurbritaania Euroopa Liidust lahkumisel enam kui tuhandel telekanalil omandada uus ELi litsents Euroopa turul tegutsemiseks. Levira näeb Eestit teleteenuste pakkujate jaoks ideaalse sihtkohana.

„Eesti kasuks räägivad avatud majanduskeskkond, e-teenuste lai levik, avatud taristu ning soodsad litsentsitasud. Leviral on aga kaasaegne telekanalite väljastuskeskus ning lineaarsetele teenustele suunatud üleeuroopaline meedia jaotusvõrk. Lisaks on Eestil olemas vastav regulatiivne raamistik,” selgitas Levira meediateenuste arendusjuht Martti Kinkar.

Levira juhatuse esimehe Tiit Tammiste sõnul teeb ettevõte valitsusega koostööd, et Eesti saaks lähiaastail hakata rahvusvahelistele ettevõtetele litsentsilepinguid pakkuma. 

Homme esineb Tammiste Londonis Ühendkuningriigis tegutsevatele ringhäälinguettevõtetele suunatud seminaril, kus Eesti tutvustab teenusepakkujatele nutikaid lahendusi ja võimalusi, millega lahendada Brexiti-järgsel meediamaastikul tekkida võivad murekohti.

Ürituse avavad president Kersti Kaljulaid ning kultuuriminister Indrek Saar, kes kureerib valitsuses Eesti audiovisuaalse meedia valdkonda. Eesti kaubandus-tööstuskoja korraldatav seminar pakub ringhäälinguorganisatsioonidele asjakohast teavet Eesti kasutamisest Brexiti-järgse Euroopa Liidu baasina. 

Indrek Saare sõnul on Eestil avanenud erakordne võimalus koondada siia olulisel määral tipptasemel meediakompetentsi, elavdada oma majandust ning anda meie filmi- ja meediasektorile rohkem võimalusi teenuseid pakkuda.

„See looks võimaluse kohalikel tele-, reklaami- ja filmitootjatel oma teenuseid lihtsamini eksportida ning suurendada nii kapitali mahtu kui ka teadmiste ringlust oma sektorites,“ lisas kultuuriminister.

Märkimisväärne hulk praegu Euroopas tegutsevatest meediateenuste pakkujatest asuvad Suurbritannias. Kui Euroopa Liidu ja Suurbritannia vahel ei sõlmita  euroliidust lahkumise tingimuste läbirääkimistel ringhäälinguid reguleerivat erikokkulepet, kaotab Suurbritannia peale brittide EList lahkumist audiovisuaalmeedia teenuste direktiivist tulenevalt piiranguteta piiriülese teleteenuse osutamise õiguse. Jätkamaks teenuse pakkumist liikmesriikides, peavad praegu Suurbritannias olevad meediateenuse osutajad tegema seda tulevikus mõne teise liikmesriigi kaudu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052