Autor: ITuudised.ee • 2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti idufirma lanseeris e-poe lahenduse mobiilses rahakotis

Eesti juurtega idufirma Paytailor lansseeris äsja mobiilse rahakoti äpis e-poe keskkonna, kus klient ei pea teenuste ja toodete tarbimiseks kuhugi minema, vaid saab ostelda otse Paytailori äpis ja samas kohe ka makse kinnitada.

Esimese e-poena on klientidel võimalik läbi Paytailori äpi tellida Kalamajas pesitsevast pagari- ja lihaväärindamiskojast Kotzebue Bakery&Charcuterie. Kotzebue kaasasutaja Peeter Piheli sõnul võimaldab Paytailori äpi e-pood Kotzebue’st meelepäraseid tooteid tellida kuhugi füüsiliselt minemata. Erinevalt harjumuspärastest e-poodidest on tema sõnul mobiilses rahakotis tellimuse eest tasumine inimestele oluliselt kiirem ja mugavam. ”Kõik tööpäeval enne kella 16 meieni jõudnud tellimused toimetab kuller Tallinna piires kohale järgmise tööpäeva jooksul,” lisas Pihel.

Paytailori kaasasutaja, Mariliis Mia Topp’i sõnul on lansseeritud e-pood unikaalne, kuna võimaldab mitmekülgset kasutamist. Nii saab sama e-poe lahendust kasutada ka näiteks kaupmehe juures kohapeal lauast tellimiseks, nagu on juba kasutusel Tallinna südalinnas paiknevas Taste of Asia restoranis.

Topp rõhutas, et e-kaubandus on tõusev trend ja üha enam kaubandusest liigub mobiili. Business Insider ennustuse kohaselt tehakse 2020. aastaks mobiilis 45% kõigist e-kaubanduse tehingutest, kogumahus pea 700 miljardit dollarit. “Olgugi, et online poed ei ole tarbija jaoks midagi uut, on need teenused, mida oleme harjunud online’s tarbima, täna siiski võrdlemisi killustunud erinevate veebilehtede ning äppide vahel,” selgitas Topp. Tema hinnangul liigub ühiskond üha enam selles suunas, et võimalikult palju toiminguid saaks mugavalt ja turvaliselt teha ühes kohas. Paytailorit näeb ta suundumas sellele, et mitmed tooted ja teenused oleksid inimesele kättesaadavad ühes keskkonnas ja tasumine toimuks kliendile sobivaimal viisil. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755