Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2018

Eesti aukonsuliks Põhja-Inglismaal saab ingelinvestor

Uus aukonsul Adam Beaumont suursaadik Tiina Intelmannilt konsulaadi silti vastu võtmas.
Autor: välisministeerium
Eesti uueks aukonsuliks Suurbriannias Leedsis sai ettevõtja ja ingelinvestor Adam Beaumont, rahvusvahelise tehnoloogiafirma Aql asutaja ning juht.

Aukonsuli esinduse avas eile ajaloolises Salemi kabelihoones paiknevas Aqli peakorteris toimunud vastuvõtul Eesti suursaadik Tiina Intelmann. Tema sõnul on esinduse avamine tähtis samm nii konsulaarteenuste osutamisel kui majanduskoostöö arendamisel. „Leeds ja selle ümbrus on üks Eesti kogukonna peamisi keskusi Suurbritannias,“ ütles suursaadik.

„Samuti on  kiiresti arenevasse 800 000 elanikuga linna koondunud märkimisväärne osa Briti pangandus-, tehnoloogia- ja loomemajandusest, mis teeb selle Eesti ettevõtete jaoks atraktiivseks,“ lisas Intelmann.

Suurbritannia turg on tema kinnitusel väga konkurentsitihe. „Leedsis võib olla kergem saada jalga ukse vahele kui Londonis,“ märkis Eesti suursaadik.

Lisaks aukonsuli esinduse avamisele kohtus suursaadik koos äridelegatsiooniga Leedsi linnajuhtide ja äriliidritega, et arutada koostöövõimalusi finantstehnoloogia ja andmeteaduse vallas. Briti-Eesti kaubanduskoja juhtimisel toimunud kaubandusmissioonil Leedsi osalesid nelja ettevõtte esindajad – LHV, Mooncascade, Mobi Lab ja Spectx.

Adam Beaumonti konsulaarpiirkonnaks on Põhja-Inglismaa ja Mani saar. Suurbritannias on Eestil seitse aukonsulit.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932