Autor: ITuudised.ee • 1. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn avas oma geoportaali

Foto: Kuvatõmmis
Tallinna linnaplaneerimise ameti eestvõttel valmis geoportaal, mis koondab endas pealinna olulisemad kaardi- ehk ruumiandmed.

„Andmeid peetakse 21. sajandi väärtuslikuimaks ressursiks ehk uueks naftaks. Seega võib geoportaali võrrelda kaardi- ehk ruumiandmete tanklaga, kus iga kodanik ja ettevõtja saab teha endale meelepärase valiku. Geoportaalis leiab nii erinevaid ajaloolisi kui ka tänapäeva kaarte, nii vanalinna 3D-mudeli kui ka Tallinna panoraamfotosid,“ selgitas abilinnapea Andrei Novikov.

Geoportaalis on kolm peamist valikut: 1) rakendused – et teha sobiv valik linna kaardirakenduste viidete hulgast; 2) kaardid – et edasiseks kasutuseks maha salvestada huvipakkuv trükikaardi fail; 3) ruumiandmed – et alla laadida andmestik edasiseks töötlemiseks, analüüsimiseks või kujundamiseks.

Geoportaali edendaja, linnaplaneerimise ameti geoinformaatika ja kartograafia osakonna juhataja Ave Kargaja sõnul soovivad nad kasutajatelt tagasisidet. „Eriti ootame näiteid portaalis leiduvate andmete kasutuse kohta ning ettepanekuid, milliseid andmestikke, funktsionaalsusi ja rakendusi loodetakse sealt tulevikus leida,“ märkis ta

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755