Autor: Aali Lilleorg • 4. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 küsimus: vastab Agnes Roos

Foto: Erakogu
Aasta tagasi said tiitli Eesti Mõjukaim IT-juht 2017. Kuidas on aasta möödunud ja milliseid muutusi IT-juhi rollis näed?

Vastab Eesti Energia IT-juht Agnes Roos.

Agnes Roos pälvis tiitli Eesti Mõjukaim IT-juht 2017.

22. mail toimuval IT-juhtimise Aastakonverentsil 2018 IT-juhi roll muutvas maailmas" selgub järgmine Eesti Mõjukaim IT-juht.

Tutvu proogrammiga ja registreeru SIIN.

Viimasel aastal on Eesti Energias minu fookuses olnud kaks põhiteemat. Suundumine uutele turgudele – Poola, Soome, Rootsi – ja selleks vajaliku ühtse klienditeenindusplatvormi loomine ning neil turgudel uudse lahendusena klientidele mõeldud e- ja m-kanalite arendamine. Teine suurem teema on andmeanalüütika ja sellega seonduv maailm. Tootmis, võrgu- ja klienditeenindusettevõttena on meil käes päris palju andmeid, mida uusi tehnoloogia arenguid silmas pidades ja pakutavaid võimalusi aktiivselt kasutusele võttes saab kasutada äriprotsesside optimeerimiseks ning uute teenuste pakkumiseks klientidele. Oleme siin tegemas olulisi samme aga see on pika tee algus.

Mõeldes IT-juhi rolli arengu peale ja olles suhelnud nii erinevate ettevõtete kui ka IT-juhtidega nii Eestist kui kaugemalt, julgen öelda, et IT-juhi roll ja talle esitavad ootused on ajas järjest kiiremini kasvavad. IT-juht ei ole ammu enam pelgalt arvutipargi haldaja, vaid tegemist on ettevõtte ärilisi otsuseid mõjutava strateegilise partneriga. Ka Eesti Energias on see läbiv trend – täna räägib IT kaasa kõigis ärivaldkondade arengutes.

Praegu praktiliselt ei ole enam ettevõtet, kes ei räägiks oma valdkonna digitaliseerimisest. Paljudel on digitaliseerimine saanud läbivaks teemaks äristrateegias.

Seda trendi ilmestab minu meelest hästi ka kuidas on IT-juhi kui rolli nimi rahvusvahelises mastaabis arenenud. Kui kunagi räägiti IT-juhist CIO-st (Chief Inforamtion Officer), siis tulid CTO tiitlid (Chief Technologogy Officer) ja täna näeme IT-juhte kandmas nimetust CDO ehk Chief Digital Officer.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755