Autor: ITuudised.ee • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti ja Soome valitsus peavad Tallinnas ühisistungi

Peaministrid Juha Sipilä ja Jüri Ratas.
Foto: valitsus.ee
Eesti ja Soome valitsuste esmakordsel ühisistungil täna Tallinnas arutatakse kahe riigi digitaalset koostööd. Lisaks kohtuvad ka mõlema riigi ministeeriumite kantslerid.

Valitsuste koos peetava nõupidamisega tähistatakse mõlema riigi saja aasta juubelit. Eesti valitsus pole seni ühegi teise riigi valitsusega ühisistungit pidanud. Peaminister Jüri Ratase sõnul rõhutab ühine juubeliistung Soome valitsusega kahe rahva erilist sidet.

„Ühisistungil arutame teemasid, mis aitaksid kahel riigil ja rahval omavahelisi sildu veelgi tugevdada ja uusi sildu luua,“ sõnas ta. Nii käsitletakse digitaalse koostöö punkti all riikidevahelist andmevahetust ja e-teenuste arendamist.

Lisaks arutavad valitsusliikmed Tallinna-Helsingi tunneli ning kahe riigi raudteeühenduste küsimusi. Samuti räägitakse ühisistungil koostööst kultuuri ja hariduse vallas, väikeste keelte rollist tänapäeva maailmas ning meie riikide koostööst Euroopa Liidus, eelkõige konkurentsi, keskkonna ja kaubanduse valdkondades.

Eesti riik tähistas oma 100. aastapäeva tänavu 24. veebruaril, Soome oma 100. iseseisvusaasta täitumist mullu 6. detsembril.

Eesti ja Soome valitsuse ühisistung algab täna kell 14 riigikogu konverentsikeskuses. Kell 17.15 annavad peaministrid Jüri Ratas ja Juha Sipilä ühise pressikonverentsi kaubandus-tööstuskojas. Samuti kohtuvad täna kahe riigi ministeeriumite kantslerid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052