• 10.05.18, 08:37
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Megatehing Euroopa telekomiturul

Briti telekomifirma ostab konkurendi Liberty Globali üksused Saksamaal ja Ida-Euroopas. Tehingu hinnaks kujunes 18,4 miljardit eurot, vahendab Bloomberg.
Megatehing Euroopa telekomiturul
  • Foto: Pixabay
Tegemist on tehinguga, mis paiskab segi regiooni televisiooni- ja telekomituru. Ühtlasi viitab see USA miljardäri John Malone’i plaanile Euroopa turgudelt lahkuda.
Vodafone ostab Liberty Globali Unitymedia, mis on Saksamaal suuruselt teine kaablivõrgu pakkuja. Lisaks sellele saadakse endale ka Tšehhi, Ungari ja Rumeenia üksused. Kesk- ja Ida-Euroopa bränd UPC läheb samuti Vodafone’i kätte.
Kaks ettevõtet on kõnelusi pidanud juba aastaid. 2016. aastal otsustati Hollandis luua ühisettevõte, aga muud tehingud on katki läinud, sest firmade väärtuse ning varade vahetuse üle on oldud eriarvamustel.
„See tehing tekitab esimese Euroopa telekomi, mis on levinud üle terve regiooni,“ ütles Vodafone’i tegevjuht Vittorio Colao.
Allikas: Äripäev
Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 10.10.24, 15:13
Lahendus ettevõtte juhile võlgade haldamiseks – Infopanga võlaregister
Juhid puutuvad sageli kokku keeruliste võlgnike ja hilinenud maksetega, mis võivad mõjutada rahavoogu ja tekitada stressi. Võlgnikega tegelemine on aeganõudev ja koormav, eriti kui kaasnevad meeldetuletused, vaidlustused ja võlgnike passiivsus. Infopanga võlaregister aitab aga juhtidel hallata võlgnevusi kiiremini ja lihtsamalt, säästes nii aega kui ka närve.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele