Autor: ITuudised.ee • 14. mai 2018

Paet: Kagu-Aasia tahab Eesti e-riigi kogemusi

Urmas Paet kohtumisel Indoneesia välisministri Retno Marsudiga.
Foto: Erakogu
Europarlamendi liige Urmas Paet ütles Indoneesia ja Tai visiidi järel, et mõlemad Kagu-Aasia riigid on huvitatud Eestiga infotehnoloogia- ja e-valitsuse-alasest koostööst.

Paet kohtus parlamendi väliskomisjoni delegatsiooniga Jakartas muuhulgas Indoneesia välisministri ja asepresidendiga ning Bangkokis Tai parlamendi spiikri ja asevälisministriga.

"Mõlemad riigid olid selgelt huvitatud Eesti kogemusest infotehnoloogia rakendamisel avalikus halduses. Tai on saatmas lähiajal Eestisse ka oma parlamendi delegatsiooni, et nende võimalustega kohapeal tutvuda," lisas ta.

Kohtumistel Tai juhtidega oli põhiteema ELi ja Tai suhete taastamine Tai vabade valimiste järel. "Euroopast käis eelmisel aastal Tais puhkamas üle viie miljoni inimese, nende seas ka hulgaliselt eestlasi. Kuid kui paljud neist teavad, et Taid juhib sõjaväeline režiim, kes võttis võimu 2014. aastal riigipöördega ning on oluliselt piiranud kodanikuõigusi," märkis Paet.

Ta lisas, et Euroopa Parlamendi delegatsiooni visiidi eesmärk oli edastada sõnum, et Euroopa Liidu ja Tai suhted saavad täielikult taastuda pärast seda, kui on läbi viidud uued vabad valimised. Praegune sõjaväeline režiim lubab neid 2019. aasta veebruaris, kuid seni jätkuvad piirangud. „Samas on Tail suur potentsiaal koostööks Euroopaga, kui poliitiline olukord normaliseerub,“ ütles Paet.

Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Kent-Erik SchwedeReklaamimüügi projektijuhtTel: 509 8932