3. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Microsoft plaanib osta 5miljardiliseks tõusnud start-upi

Foto: Pixabay
Microsoft, mis on hiljuti Wall Streeti analüütikutelt saanud üksnes kiidusõnu, tahab kuuldavasti osta tarkvaraarendusvaldkonnas tuntud start-upi GitHub.

GitHubi väärtuseks hinnati 2015. aastal 2 miljardit dollarit. Nüüd, kolm aastat hiljem, võib väärtus olla analüütikute sõnul tõusnud juba 5 miljardi dollarini.

Üks asjaga kursis olev isik on välismeediale poetanud, et algselt tahtis Microsoft sõlmida GitHubiga partnerluslepet ning luua ettevõtte, mille väärtus oleks jäänud umbes 35 miljoni dollari juurde. Läbirääkimiste edenedes jõudsid kaks osapoolt aga arvamusele, et tegelikult võiks Microsoft GitHubi ära osta.

Praegu pole teada, kas läbirääkimised on liiva jooksnud või käivad endiselt, ent kuuldavasti ütles GitHub oma hinnaks oluliselt suurema summa kui Microsoft esiti nõus maksma oli.

GitHubist on saanud tarkvaraarendajate jaoks saanud väga oluline tööriist, kuna see võimaldab hoida, hallata ja kommenteerida lähtekoodi. Loe pikemalt Äripäevast

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755