Autor: ITuudised.ee • 6. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TLÜ kutsub informaatikaala õpetajaid magistrisse

TLÜ digitehnoloogiate instituudi direktor Peeter Normak.
Foto: TLÜ
Tallinna Ülikooli digitehnoloogiate instituut avab sügisel magistriõppes eriala, mis aitab tuua Eesti koolidesse kvalifitseeritud informaatikaõpetajaid.

Õppekava annab õpetaja hariduse kõrval baasi ka kooli infojuhi ametiks ja ootab kandideerijate avaldusi 25. juunist. Instituut maksab tudengeile igakuist õppestipendiumi.

Digitehnoloogiate instituudi direktori Peeter Normaku sõnul muutuvad digipädevused ühiskonnas üha olulisemaks. "Kooliinformaatika uuendused toovad kaasa kasvava vajaduse suure hulga uute, innovaatiliste ja hea ettevalmistusega informaatikaõpetajate järele," selgitas Normak, miks ülikool lisas taas informaatikaõpetaja eriala oma õppekavasse.

Uue õppekavaga annab TLÜ tema sõnl tudengeile oskused ja kvalifikatsiooni õpetada informaatikat ja muid digitehnoloogiaga seonduvat. "Õpetamisel oleme võimalikult interaktiivsed ja kasutusel on uusimad lahendused virtuaalse ja laiendatud reaalsuse, 3D-modelleerimise, interaktsioonidisaini, robootika ja värkvõrgu valdkondadest," selgitas Normak.

Kaheaastane eriala ootab õppima ka tänaseid infotehnoloogia valdkonnas tegutsevaid spetsialiste, kes näevad kooliõpilastele oma kogemuste ja teadmiste edasiandmises väljakutset ja on valmis panustama Eesti digitehnoloogia tulevikku. Arvutikasutusel põhinev õppekava on sobib samuti tänaste digitehnoloogia huviringide õpetajakutseta juhendajatele.

Normaku sõnul on õppekava eesmärk viia digitehnoloogiaõpe koolides uuele tasemele. Juhendajate jaoks tähendab uue õppekava läbimine tema sõnul seda, et senise projektipõhise töö asemel on võimalik garanteerida endale pikaajaline sissetulek. Samuti pakub õpetajakutse võimalust erinevate erialade professionaalidele, kelle kompetentside järele on tööturul vajadus kahanemas ja kes on valmis muutma oma karjääri tugeva nõudlusega valdkonna suunas.

"Oluline on kandidaadi soov näha end tulevikus töötamas üldhariduskoolis kõige innovaatilisema õppeaine – informaatika – populariseerija, mõtestaja ja eestvedajana," rõhutas Normak.

Informaatikaõpetaja ja kooli infojuhi õppekavas on tudengitele ette nähtud igakuine 300eurone stipendium. Lisaks on tudengeil võimalik taotleda taotleda erinevaid stipendiume nagu eriala- ja õpetajakoolituse stipendiumi ning muid toetusi.

TLÜ digitehnoloogiate instituut on loodud 2015, aastal, mil ühinesid informaatika instituut, infoteaduste instituut ning matemaatika-loodusteaduste instituudi matemaatika osakond. Instituudil on õppetööks kasutusel tehnoloogialabor, interaktsioonidisaini labor, digimängude labor ja tarkvaralabor ning teeb tihedad teadusalast koostööd TLÜ haridusuuenduse tippkeskusega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052