Autor: ITuudised.ee • 7. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Datel hakkab koostöös Tecnatomiga pakkuma uudseid tehnoloogilisi lahendusi

6. juunil sõlmisid Eesti IT-ettevõte Datel ja Hispaania tehnoloogiaettevõte Tecnatom Madridis koostööleppe, mille raames hakatakse ühiselt pakkuma uudseid tehnoloogilisi lahendusi kriitilise tähtsusega infrastruktuuri pidevaks jälgimiseks satelliitide abil. Koostööd plaanitakse teha mitmetes tööstusvaldkondades nagu tuumaenergeetika, raudtee infrastruktuur ning elektri ülekande- ja jaotusvõrgud.
Foto: Datel

Hispaania ühe suurima tehnoloogiaettevõtte Tecnatomi juhatuse esimehe Javier Guerra sõnul on Tecnatomi strateegia nurgakiviks toodete ja teenuste mitmekesistamine sektoritesse, kus sünergia ettevõtte põhitegevusega on selge. “Täna Dateliga sõlmitud koostööleppe raames hakkame me ühiselt pakkuma klientidele nende vajadustest lähtuvaid kõrge lisandväärtusega tehnoloogilisi lahendusi. Me oleme kindlad, et koostöölepe pakub meile hulgaliselt erinevaid ärivõimalusi mitmetes sektorites ja tihendab mõlema ettevõtte pikaajalist koostööd,” ütles Guerra.

Dateli juhatuse esimehe Urmas Kõlli sõnul loodavad nad koostööst Tecnatomiga palju, sest tegu on oma valdkonnas maailma ühe tipptegijaga. “Meie uus e-teenus Sille võimaldab satelliitide abil jälgida ja märgata väikseimaidki objektide liikumisi ning meil on hea meel, et koostöös Tecnatomiga saame seda kasutada erinevates valdkondades. Tuumarajatiste, samuti raudteede ja elektrivõrkude stabiilsuse ja töökindluse tagamine on kõigile ülioluline ning usun, et uudne varajase eelhoiatuse süsteem suudab sellesse oma panuse anda. Seni oleme me tegutsenud peamiselt Eestis ja USAs, nüüd sõlmitud koostöölepe avab meie jaoks mitmeid uusi turge, ” selgitas Urmas Kõlli sõlmitud leppe olulisust.

Tecnatom on Hispaania rahvusvaheline tehnoloogiale ja insenertehnilistele lahendustele keskendunud ettevõte, mis tegutseb 40 -s riigis üle maailma. Grupil on esindused Hiinas, Brasiilias, Prantsusmaal, USA-s, Mehhikos ja Araabia Ühendemiraatides. Ettevõte pakub oma klientidele erinevaid, peamiselt kriitilise tähtsusega infrastruktuuri tehnilise kontrollimise ja jälgimisega seotud lahendusi ning teenuseid paljudes sektorites nagu energeetika, lennundus ning nafta- ja gaasitööstus.

Eesti ühe suurima IT-ettevõtte Datel uus e-teenus Sille suudab Maa kaugseire satelliidi Sentinel 1 abil jälgida suuri infrastruktuure kõikjal meie planeedil. Datelil on sõlmitud arenduskoostöö leping Euroopa Kosmoseagentuuriga ning ka Sille valmimisele on see koostöö palju kaasa aidanud. Dateli uut teenust Sille kasutab juba USA Marylandi osariik, samuti erinevad Eesti ettevõtted ja organisatsioonid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755