Garage 48 häkatonil söödi toiduülejääke

Garage 48 põllumajanduse häkatonil osalejad.  Foto: Garage 24

Nädalavahetusel Tallinnas toimunud Garage 48 põllumajanduse häkatonil pakkus sadakonnale osalejale eine sotsiaalne ettevõte E-dible, kasutades toiduülejääke.

Seekordsel häkatonil koostöökeskkonnas Spring Hub otsiti innovaatilisi infotehnoloogilisi lahendusi põllumajanduse arendamiseks. Finaali eel pakkus E-dible õhtusööki päästetud toiduülejääkidest, mis oleks muidu läinud äraviskamisele.

"Rõhutame seejuures, et see toit on täiesti kõlbulik ja värske. Toitu on valmistatud ainult Toidupanga kaudu annetatud toidust. Toidu nimekirjas on võileivad ja pirukad, nii lihasõpradele kui veganitele maitsvaid roogi," kinnitas E-dible esindaja Katri-Liis Reimann.

E-dible on rahvusvahelise sotsiaalse ettevõtte MTÜ Skill Mill algatus, mis vähendab toiduülejääkide probleemi aastaringsete toidukoolituste ja hooajaliste kohvikutega. Roogade valmistamisel kasutatakse põhikomponentidena supermarketite toidujääke.

Tallinna Ülikooli juhtimise dotsendi Katri-Liis Reimanni sõnul on Eestis toiduülejäägid kasvav probleem. Eestlaste mõtlemis- ja tarbimisviisid tekitavad Stockholmi Keskkonna Instituudi uuringu andmetel 63 miljoni euro väärtuses toiduülejääke aastas.

E-dible sotsiaalne mõju ühiskonnale on mõõdetav toidu raiskamise vähendamise ja teadlikuma tarbimise kaudu.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Äripäeva reklaamiosakond
Äripäeva reklaamiosakondTel: 6670 105
Mari Sarapuu
Mari SarapuuIT konverentside programmijuhtTel: 5372 1821