Autor: Äripäev • 11. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Küberrünnak kukutas bitcoini

Häkkerid ründasid bitcoini kauplemiskeskkonda Lõuna-Koreas, kust kadus ilmselt miljardite eest klientide valuutat.
Foto: Pixabuy

Rünnaku tulemust on näha bitcoini hinnas, mis on kukkunud alla 7000 dollari, kirjutas Kauppalehti. Coinmarketcapi teatel kukkus hind ööpäevaga üle 7 protsendi pärast seda, kui Lõuna-Korea bitcoinide kauplemiskeskkond Coinrail teatas pühapäeval, et sattus küberrünnaku sihtmärgiks.

Coindeski andmetel maksis bitcoin hommikul 6,695 USA dollarit.

Coinraili teatel kaotas ta rünnakus ligikaudu 30 protsenti keskkonnas omanikku vahetanud krüptovaluutast. Selle rahalist väärtust keskkond teada ei andnud, aga kohaliku uudistetoimetuse Yonhap teatel ulatub summa 31,5 miljardi euro juurde.

Korea Plokiahelatööstuse Liidu esindaja Kim Jin-Hwa sõnul pole Coinrail liitunud nende kauplejatega, mis on paika pannud vabatahtlikud reeglid, kirjutas Reuters. „See on väiksem tegija turul ja ma näen, et sellised väiksemad kauplemiskeskkonnad on oma madalamate turvastandarditega kauplejale riskantsemad,“ ütles ta.

Lõuna-Koreas leppis 14 suuremat krüptovaluuta kauplemiskeskkonda kokku kliendi kaitsmise reeglites, nende hulgas on kliendil keelatud teha keskkonda rohkem kui üks konto.

Coinrail teatas, et alles jäänud 70 protsenti virtuaalvaluutast on nüüd ümber tõstetud nn külma rahakotti, mis on platvormil, millel otsest ühendust internetiga pole.

Coinrail on suuruselt 98. Krüptoraha müügikeskkond, kus saab kaubelda enam kui 50 krüptovaluutaga, viitab Reuters Coinmarketcap.com’ile.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755