Autor: Indrek Kald • 12. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜs häkaton KüberNaaskel ja küberkonverents

TTÜs toimuv küberkaitse konverents.
Foto: Pille Kallas, TTÜ halduskorralduse eriala lõpetaja
Tehnikaülikool, kaitseministeerium ja Eesti Interneti Sihtasutus korraldavad täna küberkonverentsi teemal, kas Eesti vajab küberkindlustust. Lisaks toimub ka häkaton.

Mektorys esmakordselt toimuva ürituse eesmärk on koondada kõiki selle valdkonna praktikuid Eestis ja luua platvorm ühiskondlikuks diskussiooniks, et muuta e-riik tugevamaks ja turvalisemaks.

Esimese TTÜ Küberkonverentsi seminarid ja töötoad käsitlevad mitmeid teemasid küberjulgeolekust viipemaksekaartide ja isesõitvate autode turvalisuseni välja. Muuhulgas küsitakse, mis toimub küberruumis ja kas oleme valmis selle varjukülje avaldumiseks. Kas oleme valmis ohtudeks, mille toob kaasa tehisintellekti areng? Kuidas valmistuda riskideks ja kas täielik turvalisus on üldse võimalik?

Ürituse korraldaja Birgy Lorenzi sõnul on tegemist viimase aja kõige suurima küberkaitse kogukonna kogunemisega, kus osalevad teadlased, tudengid, turvaspetsialistid ja ametnikud. "Meie kõigi ühine eesmärk on tuua digitaalne ohutus ja küberturvalisus tavainimesele sammukese lähedamale, et kõikidel oleks infoühiskonnas mõnusam toimetada," selgitas ta.

Päev hõlmab ettekandeid spetsialistidelt ja töötubasid ning paneele, mida juhivad küberkaitse ja -hügieeni eksperdid nii Eestist kui välismaalt. Päeva lõpus kuulutatakse välja küberkaitse noorte talentide võistluse KüberNaaskli võitjad.

Kübernaaskli häkaton toimub TTÜ küberkriminalistika ja -julgeolekukeskuses teist aastat. Tegemist on noorte talentide konkurssiga, kus võistlevad nii õpilased kui tudengid. Kevadel toimunud 170 eelvoorus osalejast pääses tänasele lõppvõistlusele 50 noort.

Võitjaid ootab osalemine augustis toimuvas küberlaagris. Finaali edukaimatest osalejatest moodustatakse ka võistkond, kes siirdub Eestit esindama oktoobris Londonis toimuvale Euroopa küberturvalisuse jõukatsumisele ning osaleb eelseisval USA Küberpatrioodi võistlusel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755