Autor: Indrek Kald • 15. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus hakatakse õpetama kahte uut IT-eriala

Vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskuse erialadele kestab 18. juunist 3. augustini.
Foto: Erik Prozes
Tartu kutsehariduskeskuses saab peagi õppida kahel uuel IT-erialal, millest ühte pole Eestis varem õpetatud.

Nimelt saab esmakordselt Eestis hakata õppima kasutajakogemuse disaini nooremspetsialisti erialal. Tegu on tarkvara arenduse, disaini ja inimeste käitumispsühholoogiat valdava spetsialistiga, kes hoolitseb selle eest, et veebilehe või äpi kasutamine oleks käepärane ja mugav.

Uus on ka süsteemiadministraatori eriala, kuhu Tartu kutsehariduskeskus ootab end täiendama juba töötavaid spetsialiste, kes soovivad saada ettevalmistuse Windows 2016 ja Linuxi serverite haldamisega seotud esmase tootjasertifikaadi omandamiseks.

"Kuna IKT valdkond areneb ja laieneb pidevalt, siis on tööturul vajadus uute oskuste ja spetsialiseerumise järele möödapääsmatu. Lisaks IT-süsteemide nooremspetsialisti ja tarkvara arendaja erialale oleme koostöös ettevõtetega loonud uued erialad, et nõutud spetsialiste ette valmistada," märkis kutsehariduskeskuse IKT-osakonna juht Signe Vedler.

Uute õppijate suvine vastuvõtt algab esmaspäeval, 18. juunil. Valida on 66 õppekava seast, sh nii põhihariduse kui ka keskhariduse baasil.

Tartu kutsehariduskeskuse direktori Tõnis Lukase sõnul on kutseoskused ühiskonnas üha enam hinnas. "Kui ma sel aastal kusagil käin, kuulen ikka arvamust, et kutseharidus on populaarsemaks muutunud. Kõik ju näevad, et paljude erialade häid spetsialiste otsitakse tikutulega ja praktiliste oskustega inimestel töökoha leidmisega Eestis muret ei ole. Seega loodan, et suvine vastuvõtt Tartu kutsehariduskeskusse tuleb priske. Kevadine vastuvõtt meil juba oli üle aastate edukaim," sõnas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052