Autor: Indrek Kald • 21. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

President Obama esineb Helsingi konverentsil

USA president Barack Obama septembris 2014 Tallinnas kõnet pidamas.
Foto: Andras Kralla
Mitme IT-ettevõtja kõrval esineb sügisesel Helsingi ettevõtlus- ja juhtimiskonverentsil ka USA ekspresident Barack Obama. Kohale läheb pea tuhat juhti Eestist.

USA endine president Barack Obama on äsja kinnitanud oma osalemise Põhjamaade juhtival ärikonverentsil Nordic Business Forum, mis toimub 26. ja 27. septembril Helsingis.

Ärifoorumi kaasasutaja ja nõukogu esimehe Hans-Peter Siefeni sõnul oli Obama saamine konverentsi peaesinejaks suur töövõit. "Kahtlemata olulisim esineja, kes meil kunagi olnud on. Usun, et president Obama inspireerib paljusid ja tema nägemine ärikonverentsil kõnelemas on suure tõenäosusega meile paljudele ainulaadne kogemus," rääkis ta.

Tänavune Nordic Business Forum keskendub kolmele põhiteemale: strateegia, inimvõimekus ja tehisintellekt.

Esinejate seas on Whole Foods Marketi asutaja John Mackey, mäesuusalegend ja olümpiavõitja Lindsey Vonn, konsultatsioonifirma Strategos asutaja Gary Hamel, sotsiaalpsühholoog Amy Cuddy, Blockchain Research Institute´i kaasasutaja ja juhataja Don Tapscott, Massachusettsi tehnoloogiainstituudi digitaalmajanduse initsiatiivi kaasdirektor Andrew McAfee ja "Quiet Revolutioni" kaasasutaja Susan Cain.

Helsingis toimuv iga-aastane suurkonverents toob kokku üle 7500 äriliidri enam kui 40 riigist. Suurim välisdelegatsioon rohkem kui 900 liikmega on Eestist.

"Proovime oma konverentsidega hõlbustada siinse regiooni ettevõtjate vahel tihedamat suhtlust ning uute kontaktide teket," sõnas Nordic Business Forumi partner ja Baltimaade regioonijuht Priit Liiv. "Loodetavasti tihenevad ja mitmekesistuvad Eesti-Soome ärisuhted selle tulemusel veelgi ning tõuseb Eesti ettevõtete juhtimiskvaliteet," lisas ta.

Varem on Nordic Business Forumi konverentsidel esinenud Steve Wozniak, Al Gore, Jack Welch, Arnold Schwarzenegger, Arianna Huffington, Richard Branson, Ben Bernanke, Will Smith, Seth Godin jt.

Ameerika Ühendriikide 42. president Bill Clinton oli 2002. aastal peaesineja Tallinnas Äripäeva korraldatud majanduskonverentsil, mille teema oli globaliseerumise mõju Eesti majandusele ja ühiskonnale.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052