Autor: Indrek Kald • 20. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ loob suvekoolis uusi Wolte ja Taxifysid

TTÜs luuakse uusi tulevikulinna mobiilsusteenuseid.
Foto: Pixabay.com
Tallinna tehnikaülikool korraldab 22. juulist 4. augustini rahvusvahelise suvekooli, kus luuakse uusi innovaatilisi tulevikulinna mobiilsusteenuseid.

Euroopa ülikoolidest pärit tudengite ülesandeks on arendada välja uudne teenus linnade liikumisvõimaluste parandamiseks. Eesmärk on aidata kaasa liiklusohutuse, liikluse sujuvuse ning autodele alternatiivsete liikuvusteenuste loomisele kasutades kaasaegseid IT võimalusi nagu avaandmed, tehisintellekt ning masinõpe. Programmi lõpus esitlevad meeskonnad oma äriideid ning prototüüpe žüriile.

Kaasused on kokku pannud suvekooli juhtivlektor Pirko Konsa, kes kaasab programmi juhendajaid ja lektoreid nii Eestist kui Aalto ülikoolist Soomest. Külalislektoritena jagavad kogemusi teiste seas Peter Westerbacka (Angry Birds), Erki Lipre (Ridango), Marten Kaevats (riigikantselei) jt.

Pirko Konsa sõnul tekitavad liikumisvõimalused linnades enim probleeme. „Suvekool on väga hea võimalus kaasata magistri- ja doktoriõpingutel olevaid noori talente Euroopa juhtivatest ülikoolidest, et leida nii Eesti kui Tallinna jaoks häid uudseid lahendusi, et linn muutuks inimsõbralikumaks,“ ütles suvekooli juhtivlektor.

Esmakordselt toimub TTÜ suvekool koostöös Euroopa Innovatsiooni ja Tehnoloogiainstituudiga (EIT Digital). Suvekool on üks EIT Digitali algatustest, mille eesmärk on avardada ja aidata kaasa noorte ja alustavate ettevõtjate innovatsioonivõimele Euroopas.

Programmi eesmärk on anda üliõpilastele praktiline kogemus väljakutsetest, millega uue ettevõtte loomisel silmitsi seistakse. Kogemusi omandavad osalejad töötubades, kohtumistel ettevõtjatega ning grupiprojektis. Osalejad on eelkõige EIT Digital magistriprogrammi tudengid.

Suvekooli korraldab tehnikaülikooli avatud ülikool koostöös IT-teaduskonnaga.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755