Autor: ITuudised.ee • 7. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabariigi President saab digiühiskonna nõuniku

Järgmisel esmaspäeval alustab riigipea digiühiskonna nõunikuna tööd Margus Mägi, kes on varem vedanud Eesti EL Nõukogu eesistumise digipoliitika kujundamist ning töötanud erinevatel ametikohtadel nii avalikus kui erasektoris.

„Mind on alati köitnud tehnoloogia ja selle mõju ühiskonna arengule tervikuna. Digitaalne innovatsioon võimaldab Eestil suureks kasvada ja olla digiühiskonna teerajaja globaalselt. Loodan, et minu varasemad kogemused ning taust e-Eesti edendamisel on abiks riigipea tegemistes,“ ütles Mägi.

Varasemalt on Mägi töötanud Riigikantseleis digipoliitika nõunikuna, olles vastutav Eesti Euroopa Liidu Nõukogu eesistumise raames koordineeritud digipoliitika kujundamise eest. Mägi vedada olid ka Tallinn Digital Summiti sisuloome ja korraldamine ning esimese EL õigusakti digiallkirjastamise projekt Strasbourgis. Viimased kümme aastat on Mägi olnud tegev Eesti e-riigi maine edendamises ja infoühiskonna projektides nii Omniva infoäris, Nortal Omaanis kui ka Registrite ja Infosüsteemide Keskuses.

Mägi on lõpetanud Tallinna Ülikooli infotehnoloogia juhtimise magistriõppe ja on Valgetähe IV klassi teenetemärgi kavaler ning Sotsiaalse Ettevõtja 2006 aasta konkursi laureaat.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755