Autor: Kristjan Pruul • 30. august 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ülevõtmistehingutes lööb laineid IT-sektor

Foto: Pixabay
Infotehnoloogia, transport, tootmine või meelelahutus – raske on leida sektorit, kus aasta esimeses pooles poleks toimunud suuri ülevõtmisi või liitumisi. Aasta teine pool paistab tulevat vähemalt sama tihe.

„Kui keerulisematel masuaastatel suudeti Eestis kokku lugeda veidi üle 100 tehingu aastas, siis 2018. aasta esimese poolaasta jooksul on avalikustatud juba 95 suuremat tehingut. Tähelepanuväärne pole aga mitte ainult tehingute arv, vaid ka maht – 2018. aasta esimesel poolaastal on Eestis tehtud tehinguid juba rohkem kui miljardi euro väärtuses,“ kommenteeris Ellex Raidla tehingute valdkonna juht Sven Papp.

Ka Soraineni büroo juhtivpartner Toomas Prangli kinnitab, et aasta esimene pool on olnud väga aktiivne. "Ise me statistikat koostanud ei ole, aga ma arvan, et üks kõigi aegade tihedamaid poolaastaid," rääkis Prangli, kelle hinnangul vähemalt tehingute arvu poolest ei pruugi teine poolaasta esimesele üldse alla jääda.

IT- ja transpordisektor löövad laineid

Kui mullu tehti palju tehinguid globaalsete ettevõtete Eesti harudega, on 2018 olnud suurte Eesti ettevõtete tehingute päralt ja eriti aktiivne on olnud riskikapitali investeerimine infotehnoloogiasektorisse, kus tehingud ulatuvad mitmesaja miljoni euroni.

IT-ettevõtte omandamine – millele tähelepanu pöörata?

Veebiseminari viib läbi advokaadibüroo COBALT tehingute nõustamise valdkonna advokaat Ott Aava

17.09.2018 kell 14-15:30

Vaata lähemalt ja registreeru SIIN.

„Suur tehinguaktiivsus start-up-sektoris ja selliste tegijate nagu Daimler investeeringud meie turule on väga märgilise tähendusega. Seesugused mastaapsed projektid on selgelt jäämäe tipp – näeme iga päev väga huvitavaid ja perspektiivikaid B2B tehnoloogiaid ja IT-arendusi formeerumas globaalsel turul tegutsevateks ettevõteteks,“ kommenteeris Ellex Raidla tehingute valdkonna partner Risto Vahimets.

Toomas Prangli lisas, et idufirmade ja IT-sektori aktiivsus on olnud pikaajaliselt esimese kolme valdkonna seas Eestis, muud sektorid turu väiksuse tõttu pigem vahetuvad.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755